מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טראומה מפריצת גנביםאפרת27/08/2009
שלום,
בני הבכור בן 8.5 חווה לפני יומיים חויה לא קלה יחד עם אחייני הגדול ממנו בשנה.
בעת שחזרו לבית הוריי יחד עם אבי, הפתיעו אותם 2 גנבים שפרצו להוריי. בעת שברחו הגנבים, נתנו מכה בפנים לאבי ,ירדו בריצה במדרגות במדרגות, תוך השמעת קולות מפחידים מאוד כדי שהילדים יפחדו. אחד מהגנבים היה מכוסה בפניו. הילדים פחדו עד מוות, רצו במדרגות והרטיבו את המכנסיים מרוב פחד. חויה זו, גרמה להם לחרדות תמידיות מאז המקרה. בני סובל מאז מכאבי בטן ונכנס לשירותים בתדירות גבוהה מאוד. הוא לא יכול להרדם, אא"כ אחד ההורים ישן איתו. כל צלצול או דפיקה בדלת, מכניסים אותו לפחד, הוא בוכה כאשר ממדבר על פחדיו וממש מתחנן לעזרה. הוא אמר לי: " אמא בבקשה תעזרי לי להתגבר, אני לא יודע איך?" אני ובעלי משוחחים איתו הרבה על המקרה והוא אינו" שומר בבטן", הוא סיפר גם למורה וגם לחברים ומדבר איתנו על חששותיו הרבים.
מה לעשות? האם לתת לזמן לעשות את שלו ולהמשיך לדבר איתו על כך ולמוך בו בבית בלבד ולראות האם הפחד יחלוף מעצמו?? האם כדי ללכת לייעוץ מקצועי כבר עכשיו?
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה
זהורית אסולין שמחון28/08/2009אכן ארוע טראומתי, אני חושבת גם למבוגרים. כיוון שהארוע עדיין טרי אני מציעה לנסות לעזור לו בכוחותיכם ואם הסימפטומים מחמירים או מקשים עליו לתפקד אז לפנות להתייעצות. ראשית כיוון שהיו עוד מעורבים בפרשה כדאי שהילד ישוחח עימם ויראה כיצד הם תופסים את הארוע , כיצד הם חשים לגביו וכיצד הם מתמודדים עם פחדים שלהם.
שנית חשוב להעניק לו תחושה שהשליטה בסיטואציה חוזרת לידיו למשל- להיות בקשר עם המשטרה כדי לברר אם הגנבים נתפסו. לכתוב מכתב לשר לבטחון פנים או למפכ"ל המשטרה שבו מבקש לטפל בנושא. לברר עימו מה צריך כדי שתחושת הבטחון שלו תגבר. ובעיקר לשדר המון סבלנות ואמונה שיש לו כוחות להתמודד עם הארוע הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)