אמא מתוסכלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא מתוסכלת
    חגית
    29/08/2009

שלום, ילדי בן 7, והינו ילד חכם ובוגר, עוד שהיה בן 5 שמנו לב אני ובן זוגי כי המחשבות והשאלות שמטרידות אותו הן שאלות ברומו של עולם שלא אמורות להדאיג ילד בגילו לדוגמא: התחממות כדור הארץ, מה קורה לאנשים שהם מתים, וכדומה...
    יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש הנוטה להתפרצויות זעם שדברים לא נעשים בדרך שהוא רוצה,והן מלווות במשפטים כמו: אני רוצה למות, אני אקפוץ מהחלון, בא לי לברוח מהבית וכדומה... מאוד קשה לי לשמוע אותו מדבר כך ועוד יותר קשה להבחין עם זו מניפולציה או לא.
    האם זה נורמאלי שילד בגילו ידבר או יחשוב על התאבדות? ומה עלי לעשות ? איך להגיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד במצוקה בולטת

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2009

חגית שלום,
    נתת לשאלתך את הכותרת "אמא מתוסכלת" אולם נראה לי כי הבעיה המטרידה ביותר כרגע היא בנך המתוסכל. מאוד נדיר שילד בן 7 ידבר על רצון לפגוע בעצמו, ויש לבדוק מה המצוקה העומדת בבסיס אמירות אלו ועד כמה המצוקה עזה. כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג בהקדם. תוכלי להתחיל בפניה לפסיכולוג ביה"ס ולהמשיך לפעול בהנחייתו.
    אגב, גם אם האמירות הללו הן מניפולטיביות, יש לבדוק מדוע הילד זקוק להשתמש בהן. כמו כן, ילדים עלולים לעשות פעולות אימפולסיביות וחסרות שיפוט, במיוחד כשהם כועסים, ולכן לא הייתי מפחיתה במשמעות דבריו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו