מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מתוסכלתחגית29/08/2009
שלום, ילדי בן 7, והינו ילד חכם ובוגר, עוד שהיה בן 5 שמנו לב אני ובן זוגי כי המחשבות והשאלות שמטרידות אותו הן שאלות ברומו של עולם שלא אמורות להדאיג ילד בגילו לדוגמא: התחממות כדור הארץ, מה קורה לאנשים שהם מתים, וכדומה...
יש לציין שהוא ילד מאוד רגיש הנוטה להתפרצויות זעם שדברים לא נעשים בדרך שהוא רוצה,והן מלווות במשפטים כמו: אני רוצה למות, אני אקפוץ מהחלון, בא לי לברוח מהבית וכדומה... מאוד קשה לי לשמוע אותו מדבר כך ועוד יותר קשה להבחין עם זו מניפולציה או לא.
האם זה נורמאלי שילד בגילו ידבר או יחשוב על התאבדות? ומה עלי לעשות ? איך להגיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד במצוקה בולטת
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2009חגית שלום,
נתת לשאלתך את הכותרת "אמא מתוסכלת" אולם נראה לי כי הבעיה המטרידה ביותר כרגע היא בנך המתוסכל. מאוד נדיר שילד בן 7 ידבר על רצון לפגוע בעצמו, ויש לבדוק מה המצוקה העומדת בבסיס אמירות אלו ועד כמה המצוקה עזה. כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג בהקדם. תוכלי להתחיל בפניה לפסיכולוג ביה"ס ולהמשיך לפעול בהנחייתו.
אגב, גם אם האמירות הללו הן מניפולטיביות, יש לבדוק מדוע הילד זקוק להשתמש בהן. כמו כן, ילדים עלולים לעשות פעולות אימפולסיביות וחסרות שיפוט, במיוחד כשהם כועסים, ולכן לא הייתי מפחיתה במשמעות דבריו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)