קשור לאמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשור לאמא
    מעיין
    30/08/2009

בני הבכור בן 4, מאוד מאוד קשור אליי מרגע שנולד הייתי המטפלת העיקרית האבא רוב הזמן בעבודה, וסבא וסבתא עזרו וטיפלו אך אני הייתי תמיד בסביבה " לפקח" שהם מחנכים אותו בהתאם להשקפת עולמי,גם כשנעדרתי השארתי רשימת הוראות. הענייין שהיום הילד גדל והוא רוצה רק אותי כשאני הולכת למספרה או משהו כזה והוא נשאר אצל הסבים או עם אבא הוא שואל כל הזמן מתי אחזור, חוטף לפעמים התקפות עצבים כי לא מבינים אותו, אני פשוט קוראת אותו גם בלי שידבר רק במבט אחד אני יודעת מה עובר עליו ויש בינינו קשר קרוב ומיוחד, הוא ילד די רגיש ואינטליגנטי הסבתא אמרה לי שהוא מתנהג בעצבנות כשאני לא נמצאת ולא ייתכן שרק איתי הוא יהיה רגוע ושאני צריכה להתייעץ עם פסיכולוג. מה דעתכם האם יש פה בעיה?
    בנוסף שאלה נוספת יש לו הרבה מאוד מכוניות ורכבות שאוהב לשחק איתם לפעמים כשאני מציעה לו לצאת לפארק השעשועים או לחברים הוא לא רוצה ומעדיף להישאר כי הוא רוצה לשחק עם הצעצועים שלו ומוכן ללכת רק לחברים שיש להם משחקים כמו שהוא אוהב, האם זה נורמלי?
    אני מאוד אוהבת אותו וחוששת שאולי יש בעיה שאני לא רואה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשור לאמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע ענו על כל השאלות חוץ מעל שלי?.

מעיין
    31/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשור לאמא. יותר מידי?

ליאת גרוס
    31/08/2009

שלום מעיין. נתחיל עם השאלה הקלה, זו לא בעיה שמעדיף לשחק עם מכוניותיו מאשר לצאת לפארק, כל עוד זה לא המצב הקבוע. ילדים רבים מתנהגים כך. אם מידי פעם בכל זאת משחק עם חברים או על מתקנים (אפילו אם זה בגן) , אז אין לך מה לדאוג.
    לגבי השאלה הראשונה, אני אכן מריחה בעייתיות. חלק מתהליך ההתפתחות הנורמלי הוא פיתוח עצמאות והתנתקות הדרגתית מההורה. נראה שיש משהו בקשר שלכם שמספק את צרכי שניכם אך משאיר אותו תלוי ולא רגוע כשאת אינך. הוא לא הצליח (וכנראה לא רצה כי לא היה חייב) לרכוש כלים להתמודד בהתאם לגילו. כיום זה לא נורא אך בעתיד זה עלול להחמיר.
    אני מצטרפת לסבתא וממליצה על כמה פגישות של הדרכת הורים (שני הורים אם יש אבא בתמונה הקרובה).

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות

מעיין
    31/08/2009

תודה שענית לי, אני לא רוצה ללכת לייעוץ מסיבות שונות , רציתי לשאול האם יש דרך שבהם אני יכולה לעזור לו לרכוש את הכלים להתמודד, האם להשאיר אותו הרבה עם אחרים שיתמודד איתם? האם לגונן עליו פחות?לשלוח אותו יותר לחברים במקום להזמין אלינו? להעדר הרבה? הוא ילד נבון אני רק לא יודעת איך ללמד אותו את מה שהגדרת שכנראה חסר לו...אודה למענה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשוק לאמא

ליאת גרוס
    01/09/2009

שלום מעיין
    ברור שלא צריך להעדר בכוונה והזמן איתך חשוב לו מאד.
    השינוי צריך להתחיל בראש שלך. הוא לא שלוחה שלך אלא עומד בפני עצמו וזקוק לך לצורך הכוונה. עם הגיל יהפוך יותר עצמאי ויזדקק לפחות הכוונה עד שיגיע לגיל בו אמור להסתדר לבד (18+).
    כדאי לגונן עליו פחות כך שיתנסה בהתמודדות. שדרי לו שלפעמים את אינך איתו והוא יכול להסתדר גם בלעדייך כל עוד שומר עליו מישהו קרוב. אפשר להשאיר אותו יותר עם אבא או סבתא. רצוי שילך גם הוא לחברים וכו'.
    חשוב שתעזרי לו להתחזק ולהיות פחות תלותי בך, באופן הדרגתי. למשל. תתחילי קרוב אליו ולאט תלכי לחדר אחר לכמה דקות ותחזרי, וחוזר חלילה. חשוב שיתחיל להרגיש עצמו בנפרד ממך. מיהו, מה הוא אוהב. מה הוא רוצה. מה ההבדלים בינכם. מותר שתהיה לו עמדה שונה, מותר שהוא ירגיש משהו ואת לא תצליחי לקרוא אותו. כי הוא נפרד ובוחר אם להחשף או לא...
    חשוב שגם את לא תזדקקי לתלות שלו כדי להרגיש אמא טובה או אדם בעל ערך.
    קצת קשה להסביר את המסר הזה בכתב, ועוד יותר כי קשה כיאנני מכירה אותך או אותו.
    מקווה שבכל זאת הצלחתי להעביר את רוח הדברים...
    בהצלחה

ליאת ג
    מודיעין

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו