מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שירותיםמעיין31/08/2009
שלום יש לי ילד בן 4.5 וילד בן שנה וחצי, הילד הגדול התחיל לפני שלושה חודשים בערך לגרד בפי הטבעת בכל הזדמנות, כולם מסביב אמרו שיש לו תולעים לקחתי אותו לרופאה טיפלנו בעניין אבל הגירוד המשיך , ניסיתי רופא עור וכירורג וכלום הכל תקין ניסיתי בכל פעם שגירד להגיד לו שיפסיק , ניסיתי להתעלם ובסופו של דבר הצלחתי רק על ידי שוחד להפסיק את העניין אמרתי שאם אראה שעד הלילה וגם מחר הוא לא מגרד אני קונה לו מתנה ענקית ואכן הוא הפסיק, אבל לצערי התחיל ללכת הרבה לשירותים 3 או 4 פעמים בשעה פעם אומר שיש לו פיפי ופעם קקי, חשבתי שיש לו דלקת בשתן עשיתי לו בדיקה והכל תקין לאחר מכן התחלתי לעקוב אחרין ואכן גילתי שהוא אומר שעשה קקי ומנגב אך הוא לא עושה באמת קקי סתם יושב בשירותים וקורא לי אחרי זמן מה שאבוא לנגב לו, ככה 4 פעמים בשעה אחת, אז התחלתי להעיר לו ולומר לו אני רואה שלא ייצא לך קקי אז הוא אומר יצא לי קקי קטן קטן אז לא רואים אותו... אמרתי לו שאני לא מרשה ללכת לשירותים סתם רק אם באמת ישלו קקי או פיפיאז הולכים ואמרתי לו שזה לא בריא לגוף כל רבע שעה להתאמץ בשירותים. קודם הייתי בשתי אסיפות הורים ונעדרתי שעתיים ובעלי אמר לי שבערך 6 פעמים הוא נכנס לשירותים. מה לעשות? בשביל מה הוא כל רגע בשירותים? יש לכם איזה הסבר? אני כבר לא יודעת מה לחשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש זקוקה לתשובה !!!!!!!!!!!!
מעיין31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעסקות בפי הטבעת
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009מעיין שלום,
לפני כל פרשנות פסיכולוגית והתערבות התנהגותית, רצוי לשלול לחלוטין בחוו"ד נוספת את האפשרות של גרד של ממש. במידה וכעת לא קיים כלום, ייתכן שמדובר בתגובה לגרד שהיה או לעצירויות/שלשולים, אשר התקבעה והפכה להרגל - אם מתוך הרגל ואם מתוך חרדה. החרדה עלולה להיות חרדה מזיהום/טפיל אחר, והיא מביאה את הילד להתעסק בפי הטבעת בתדירות גבוהה. רצוי שתדעי שבאופן כללי ילדים בגיל של בנך מתעסקים ב"חורי" הגוף ובאברי המין, כך שעיסוק כלשהוא בפי הטבעת הינו שכיח.
במידה ונשללת בעיה גופנית, התוכנית ההתנהגותית המתאימה היא של הסחת הדעת והפניית תשומת הלב שלו לגירויים אחרים מחוץ לגוף, או חלקים יותר תואמים בגופו, ומציאת דרכים נוספות לסיפוקים. לדעתי תוכלו להרוויח מהתייעצות עם פסיכולוג ילדים, אשר ילווה אתכם בתהליך.
בנוסף, מה שקורה לילד זו הזדמנות עבורכם ההורים לבחון באיזו מידה אתם עסוקים בנושאים של קקי וניקיון, מגע בגוף וכדומה, והאם הילד מגיב גם לכך בהתנהגותו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)