מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת ה-6דנה03/09/2009
שלום,
ביתי עלתה השנה לכיתה א'. יש לה משקל עודף מגיל קטן ולאחרונה הבנו גם שזה כתוצאה מהתבגרות מינית מוקדמת. היא מטופלת בזריקות ......היא לא אוכלת הרבה ואין בבית חטיפים, בורקסים ופיצוטת....ולמרות כך היא עולה במשקל.
אני מדברת איתה על תזונה בריאה ומזונות שהגוף צריך ולא צריך ועל אכילה ב"מידה"....
נדמה לי שכבר אפילו הגזמתי...כשהיא ברכה את אח שלה שיום ההולדת היא איחלה לו ש"יאכל במידה...."נוצרה בה אובססיה לחטיפים מכיוון שאין הרבה בבית ואני מגבילה - כל הבית מוגבל...
שאלתי - איך להעביר לה הסבר על תזונה מבלי ל"שגע" אותה מידי ...הבנתי שלא מדברים איתם (עם ילדים בני גילה) בשפה של "דיאטה" ו"שמנה"...אני חוששת להשיג תוצאה הפוכה ושבגיל ההתבגרות יהיו לה הפרעות אכילה או משהו כזה...איך אני מסבירה או מחנכת אותה לאכילה שתגרום לה לרדת מעט או לפחות לא להשמין עוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל ודוגמא אישית
זהורית אסולין שמחון03/09/2009הדרך הטובה ביותר היא להוות מודל ולהיות שותפה. כדאי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים על פי ייעוץ של תזונאית לכל המשפחה ולא רק לה. כך היא תחוש שהמוקד אינו רק עליה. שנית כדאי להגביר פעילות ספורטיבית וגם בזה לא רק היא אלא שתעשה זאת אפילו על בסיס יומיומי עם מישהו מהמשפחה (נסיעות אופניים, שחיה בבריכה, משחקי כדור וספורט בגינה וכדומה). היא מקבלת זריקות והולכת למעקב רפואי ועל כן היייתי שוקלת להסביר לה את הקושי והבעיה שממנה סובלת ובגללה משמינה ולכן מקפידים איתה יותר מהרגיל. אין לחסוך ממנה חטיפים וכדאי לאפשר לה לבחור חטיף במינון מסויים (ואולי גם בזה לנסות חטיפים שהם מזינים ובריאים יותר) - כדאי להתייעץ עם תזונאית של קופת חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להסביר לי.....
דנה03/09/2009זהורית שלום,
את כל מה שאמרת אני עושה.... מה התפריט הנכון אני יודעת ומשתמשת בו...את דיברת על זה שלהסביר לה על השמנה....האמנם אפשר לדבר עם ילדה בת 6 שהיא שמנה וצריכה לאכול פחות? אני שואלת מבחינת דרך ההסבר לילדה...האם אפשר לטומר לה שהיא צריכה לאכול פחות כי היא שמנה? או שיש דרך אחרת להסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף....
דנה03/09/2009זהורית שלום
שכחתי לציין שלגבי הזריקות הסברתי לה שהיא צריכה לקבל זריקות כי גדלה מהר מידי (וזה גם נכון...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מינית מוקדמת
זהורית אסולין שמחון07/09/2009שמנה היא מילה שמעוררת אסוציאציה של מילת גנאי ועלבון כמו המילה "מפגר" לכן לא הייתי משתמשת במונח הזה, אך בהחלט אפשר לומר לה שמאותה סיבה שהיא מקבלת זריקות גופה גדל יותר ממה שמתאים לגילה מאותה סיבה היא צריכה להקפיד על תזונה מסויימת כדי שגופה יגדל בקצב מתאים יותר. השמנה היא בהחלט תופעת לווי של התפתחות מינית מוקדמת. חשוב לומר שכמו שאת לוקחת אותה לזריקות את גם תעזרי לה בזה ולשאול אותה מה לשדעתה יעזור לה להתגבר על הרצון לחטיפים או לאוכל מסויים שהוא משמין ועדיף להמנע ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)