בת 5 עם קושי להתמודד עם שינוי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 5 עם קושי להתמודד עם שינוי
    נינה
    05/09/2007

שלום. בתי בת ה5 היא ילדה בוגרת וחכמה בעלת שמחת חייים וחיוניות. אך בכל פעם שמגיעים למקום חדש היא נסגרת ורוצה לחזור מיד הביתה. רשמתי אותה לקיטנה בקיץ ואחרי יומיים היא בכתה והלכנו הביתה. רשמתי לחוג חדש היא ניסתה 2 דקות ויצאה החוצה, רוצה הביתה. כעת היא בגן חובה וכבר יומיים שהיא בוכה בגן, לא רוצה ללכת לגן ורק רוצה הביתה.
    יש לציין שאין בעיה אמיתית בגן, הגן הוא טוב והיא מכירה את הילדים רק קשה לה עם מקומות חדשים.
    מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי עם שיוני

שרון באומל
    06/09/2007

שלום נינה
    ראשית, הייתי מתמללת עובר ביתך את הקושי. הייתי אומרת משהו בנוסח: "כשאנחנו הולכים למקום חדש, אני מרגישה שאת מתביישת, ולוקח לך זמן להתרגל. עכשיו את בגן חדש, צריכה להתרגל למשחקים חדשים, גננת חדשה, חצר חדשה, ילדים חדשים, וזה קשה עבורך". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    מלבד זאת, הייתי חושבת יחד איתה איך להקל עליה את ההתאקלמות בימים הראשונים. למשל: אפשר להיות איתה קצת בגן, עד שהיא תרגיש שהיא כבר מסוגלת לבד ("עד שתרגישי שאת פחות מתביישת").
    כדאי אולי לעשות מאמץ ולהזמין יותר חברים אחה"צ.
    והכי חשוב: לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא, ושהיא גם תדע זאת.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו