התלבטות לגבי גן-דחוף!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי גן-דחוף!
    אלה
    03/09/2009

שלום. בני בן 3 בדיוק. החלטנו להשאיר אותו השנה באותו גן שבו היה בשנה שעברה.מדובר בגן פרטי שבו 3 קבוצות גיל. שנה שעברה היה בקבוצה הבינונית שבה היו 6 ילדים ובבוגרים שהיו בני השנתון שלו היו גם 6 ובנוסף היתה תינוקיה של 3-5 ילדים. השנה "עלה" לבוגרים. כל הילדים שהיו בקבוצה הבוגרת עזבו לגני עירייה והקבוצה שלו התכווצה ל-4. בקבוצה הבינונית יש הרבה ילדים חדשים שהוא לא מכיר וקטנים ממנו- גיל ממוצע שנה וחצי. מה שקורה היום זה שהוא הכי גדול בגן וגם בקבוצה שלו הקטנה הרוב קטנים ממנו ב3-6 חודשים. בנוסף הצטברו לאחרונה כל מיני אירועים עם הגננת שגורמים לי להטיל ספק בנכונות ההחלטה להשאיר אותו במסגרת זו. ההחלטה להשאיר אותו בגן זה גרמה לנו לדחות תוכניות למעבר לעיר אחרת בשנה עד המעבר לגן עירייה בגיל 4 ועכשיו אני ממש לא בטוחה שזו היתה החלטה טובה. אציין עוד שבעוד 3 חודשים אני צריכה ללדת ורק לאחרונה בני נגמל מחיתולים כך שמראש רצינו למנוע ממנו שינויים רבים שיחולו בתקופה קצרה (גמילה, הסתגלול לגן חדש, מעבר דירה, הצטרפות אחות למשפחה- הוא הבכור והיחיד) היום שאלתי אותו איך היה בגן. הוא נצמד אליי ולחש לי "קשה לי". ההתאקלמות המחודשת בגן המוכר עם יותר מחצי מהילדים שהוא לא מכיר אכן לא קלה אך האם ילד בן 3 מסוגל לבטא רגש כל כך מופשט?? איך להתייחס לזה? בנוסף- אני מנסה לשים על כף המאזניים את כל הגורמים כדי להגיע להחלטה הנכונה ואני מרגישה שאין לי מספיק כלים לעשות זה.. כל יום שאני מביאה אותו מהגן נגמר בבכי שלי והרגשה של חוסר אונים- מה יהיה לו יותר קשה- להיות בגן שלא עונה על הצרכים שלו או להתמודד עם הרבה שינויים בבת אחת?
    אודה לתשובה מהירה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי גן-דחוף!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה ועדיין מחכה לתשובה...

אלה
    06/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/09/2009

אלה שלום,
    את מתארת הרבה שיקולים לגבי השארתו בגן הנוכחי, וההחלטה לגבי היכולת של בנך לעמוד בשינויים רבים בתקופה קצרה (גמילה, שינוי גן והולדת אחות - במידה ואינכם עוברים לעיר אחרת), תלויה בהיכרות שלכם עם הילד, יכולתו לשאת מתחים ואופי הסתגלותו למצבים חדשים.
    לגבי הגן, בגיל 3 עדיפה מסגרת יותר משלושה ילדים נוספים בני אותו הגיל, ובוודאי שקיים פער התפתחותי אדיר בין ילדים בני שנה וחצי ובני שלוש.
    נראה לי שכדאי לבחון את האפשרויות האחרות הקיימות באיזורכם עבור הילד, ואז לבצע החלטה מושכלת, בהתאם להיכרותכם ההורים עמו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו