מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נסיעה לחו"ל ללא הילדיםענת03/09/2009
שלום רב,
אני אמא לשלושה ילדים - בן תשע וחצי, בן חמש וחצי ובת שמונה חודשים.
בעוד כשבוע אני טסה לחו"ל ללא הילדים למשך שמונה ימים ורציתי להתייעץ לגבי האופן שבו עלי לנהוג עם כל אחד מהילדים, בהתאם לגילו.
במיוחד מטרידה אותי הפרידה מבתי הקטנה, שכבר מזה כחודשיים מגלה סימנים של חרדת פרידה.
האם כדאי ומומלץ שהיא תשמע את קולי מדי יום בזמן שאני משוחחת עם הילדים הגדולים? או שמא עדיף לנקוט בגישה הפוכה?
האם תתכן תגובה של הירתעות ממני כשאחזור או מצד שני פחד מוקצן מפרידה ממני ו/או מאחרים?
ואם כן, כיצד עלי להגיב במקרים אלו?
יש לציין כי היא נשארת עם דמויות שמוכרות לה - אמי, חמותי ובעלי וכי דחיתי את מועד כניסתה לגן כדי לחסוך ממנה ריבוי מעברים בזמן קצר.
אשמח לקבל טיפים נוספים שיוכלו לעזור לי גם עם הילדים הגדולים, בהקשר זה.
תודה רבה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לתגובה מהירה
ענת06/09/2009שלום רב,
אשמח אם תענו לי עוד היום או מחר בבוקר כי מחר בלילה אני כבר נוסעת...
תודה,
ענת - אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא הילדים
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009ענת שלום,
נראה שהכנת היטב את התשתית הטובה ביותר עבור בתך, שתקל עליה בהתמודדות בעת היעדרך. עם הבנים הגדולים מספיק לשוחח עמם מספר ימים לפני הנסיעה, ובמהלכה עדיף לשוחח עמם מדי יום טלפונית. לבתך יהיה קשה יותר, אולם בקרב ילדים בגילה, לא התפתחה עדיין ההבנה כי הקול בטלפון מייצג את אמא, ובכל מקרה היא תתקשה לתקשר עמך כשאינך נמצאת מולה. לכן טוב שדאגת לה למספיק חום ותשומת לב בהיעדרך.
כשתחזרי, קשה לנבא מה תהיה תגובת בתך - ייתכן כי תתעלם ממך, ייתכן כי תכעס, ייתכן כי תזדקק להסתגלות חוזרת הדרגתית וכדומה. חשוב לכבד את המקום הרגשי בו תימצא, וסביר להניח שתוך מספר ימים זיכרון הפרידה יתעמעם וימוג.
נסיעה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)