התהנגות בן 5 בעקבות לידת אחות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התהנגות בן 5 בעקבות לידת אחות
    אלי
    04/09/2009

שלום
    בננו (הבכור) הוא ילד טוב, עוזר ובדרך כלל מקשיב. לפני כשבוע נולדה לו אחות.
    לפני הלידה ניסינו כמה שיותר להכין אותו לזה, דיברנו איתו שיהיה צריך להיות איתה עדין ולהתחשב באמא שלו.
    הוא מאוד התרגש וציפה ללידה, גם לאחות החדשה וגם לזה שלאמא שלו יהיה יותר קל (קשיי סוף ההריון...).
    עכשיו, אנחנו נתקלים בחוסר הקשבה - פשוט התעלמות, עד שזה מגיע לצעקות. למשל: "תיזהר" (שלא יפגע לה בראש), וגם עוד דברים (שלאו דווקא קשורים אליה).
    כשזה מגיע לצעקה, רק אז הוא מקשיב.
    בנוסף, הוא נעלב ממש בקלות - למשל "שאנחנו לא נותנים לו לגעת בה" אחרי שאמרנו לו שמותר לגעת בידיים, ברגליים, בפנים, אבל לא בראש.
    אנחנו מנסים לשתף אותו איתה, ולתת לו תשומת לב רבה, עד כמה שאפשר, אבל עדיין ללא הצלחה.
    אודה לעצה מה אנחנו יכולים לעשות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן ילדים חדש

טלי
    04/09/2009

שלום,
    בני בן 4 וחצי עבר לגן חדש (תת חובה) מראשון לבאר יעקב.
    ההתהקלמות בגן מאוד קשה לו, בתחילת היום זה בכי שמבאים אותו לגן התחננות מצידו שניקח אותו מוקדם, מגיע הביתה עצבני ועצוב וכל הזמן מבקש לא ללכת לגן. התפרציות זעם מצידו.
    מאוד קשה לי אם העניין נראה לי כאילו הוא סובל ולא מיסתגל אומר שמשעמם לו בגן ושאין לו חברים.
    אני בקשר במשך היום עם הגן שטוענים שהוא בסדר.
    כל לילה הוא נירדם בבכי ושוב תחנונים לא ללכת לגן.
    שאלתי היא מה עושים? אני מנסה ומסבירה לו שכל התחלה קשה ושהוא יכיר חברים יהיה לו כייף, אני גם ינסה ליצור קשרים עם הורים של ילדים מהגן להפגיש אותו אחר הצהריים עם ילד או שניים.
    האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות?

תודה,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו