מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי חברתימירב06/09/2007
שלום רב,
בתי הגדולה עלתה השנה לכיתה ב' ואני מוטרדת מסוגיה חברתית.
מבחינה חברתית, בכיתה יש לה שתי חברות טובות והיא מקובלת על יתר הילדים, היא ילדה חכמה, מצחיקה ומאוד מפולפלת.
יש לה חברה אחת מאוד טובה שהיתה איתה בגן חובה וטרום חובה, ועברה בי"ס בכיתה א', אך מתגוררת באותו הישוב.
ביתי נכנס לכיתה א' בלי החברה הטובה ועם מעט ילדים שהיא מכירה, בתחילה שמתי לב שהיא לא מעוניינת להפגש בשעות אחה"צ עם אף ילדה חוץ מהחברה הטובה, על אף שהצעתי לה להזמין ילדות אחרות ואף לעתים הזמינו אותה היא לא היתה כל כך מעוניינת במפגשים אלו.
השנה התחילה כיתה ב' והיא ממשיכה לדבוק בחברתה הטובה מביה"ס השכן, השבוע ביקשה אחת האמהות של חברה מהכיתה שלה שתתארח אצלנו אחר הצהריים ואני הסכמתי, כי הבנתי שאין לה סידור אחר. ביתי כעסה עליי מאוד ואמרה שהיא לא רצתה להזמין אותה אלא רצתה לפגוש את חברתה הטובה. שאלתי אותה מדוע היא לא רוצה להזמין אליה חברות מהכיתה, ואמרתי שכדאי שתהיה לה גם חברה טובה בכתה, והיא אמרה שהיא אוהבת לשחק עם הבנות רק בכיתה ולא רוצה להזמין אותן אליה, שהן שתלטניות והיא רוצה להזמין רק את חברתה הטובה.
בנוסף, מראשית כיתה א' היא מתלוננת על כך שהיא לא אוהבת ללכת לביה"ס, לא נהנת שם ושמחה מאוד על כל הזדמנות של חופשה בלתי מתוכננת. אני חוששת שהתחושה הרעה בביה"ס נובעת גם מכך שהיא לא ממש מתחברת לבנות ושומרת אמונים לחברה הטובה.
מה דעתכם, מה עליי לעשות? אני חושבת שעליי לעודד אותה למפגשים עם בנות מהכיתה שלה אבל לא רוצה ללחוץ עליה,
תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי
שרון באומל06/09/2007שלום מירב
הייתי מבררת יותר לעומק (גם עם המורה למשל) מה באמת קורה בכיתה של ביתך. זה נשמע קצת תמוה שהיא מסרבת ליצור קשרים חברתיים נוספים.
עם זאת, לא הייתי לוחצת עליה לגבי יצירת קשרים חברתיים אחרים - כי נשמע לי שלא טוב לה עם הקשרים הללו. ביה"ס יכול להיות מקום מאוד מלחיץ, והשעות של הבית הן שעות הרגיעה, בפעילות שהיא על פי בחירה ועם אנשים על פי בחירה =- על מנת לאזן.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)