מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני שואלת שוב מפני שלא ענו לילילך05/09/2009
שלום רב ילד
בני בן 4 שוקל 26 וגובהו מטר וחמישה עשר, בני ילד יחיד אהוב מאוד, מקבל הכל, רגיש מאוד אך כל הזמן עסוק במחשבות על אוכל,
יש לציין שאינני מכניסה ממתקים הביתה, אך ילדי תמיד מבקש תוספת ומנות גדולות ושואל האם זה הרבה? אינני יודעת האם האוכל מהווה פיצוי למשהו, וכיצד עלי לנהוג, אני לא אומרת לו שיהיה שמן אני אומרת שכדאי לאכול רק עד שיהיה לו נעים בבטן, מרגע קימתו בבוקר ילדי מבקש לאכול ולא מוכן להמתין, מה עלי לעשות? ממה זה נובע, יש לציים שזהו ילד שלא חסר לו דבר לא אהבה ולא תשומת לב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רעב
ליאת גרוס06/09/2009שלום לילך.
את שואלת האם האוכל נועד לפצות ואני שואלת, האם הילד לא רגוע רב הזמן? האם קיימת מצוקה רגשית? האם נהנה גם מדברים אחרים ? האם יש לו חברים ?
במידה ויש סימנים למצוקה רגשית, יכול להיות שהאוכל הוא פיצוי אך גם אז נשאלת השאלה למה דווקא אוכל...
במקביל נראה לי נכון להתייעץ עם רופאת משפחה, אולי יש משהו פיזיולוגי ששוה לבדוק. חילוף חומרים מהיר? חוסר באנזים מסויים. אין לי מושג. שווה בדיקה.
כתובת נוספת הינה המרכז לטיפול בהשמנת יתר אצל ילדים בבית חולים אסותא בת"א (יש שם גם דיאטנים וגם פסיכולוגים.
אפשרות אחרת היא שהילד פשוט אוהב לאכול( כי זה טעים לו) וצריך לאמר לו שמותר מנה אחת בינונית, עוד תוספת קטנה, וזהו. הצבת גבולות באוכל היא לא מילה גסה.
כתבתי מספר כיוונים שעולים לי בראש. השאלה היא עד כמה הוא אובססיבי בנושא ועד כמה שמן (לא מצליחה לתרגם לי עצמי גובה ומשקל לעד כמה שמן).
חשוב למצוא את האיזון העדין בין להעיר לו ולהגביל אותו לבין להניח. לא פשוט. תלוי בו ובכם
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)