התנהגות לא מובנת לגיל 7.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא מובנת לגיל 7.5
    רחל
    05/09/2009

שלום

בני בין 7.5 בכיתה ב'. גם כשהיה בכיתה א' ועדיין הוא מדבר שטויות דברים לא לעניין.
    למרות שלא צריך להשוות בין ילד לילד אבל הוא מדבר שטויות לעומת ילדים בגילו ועושה פרצופים
    מוזרים כמו קפיצות ופרצופים כמו ליצן (יתכן וזה פשוט הדרך שהוא מביאה התלהבות).
    יש מיקרים שאנחנו עם ילדים בגילו וכשהוא מתנהג כך משתקלים הלו מוזר , וכול פעם אני אומרת לו להפשיק לדבר שטויות שאפילו ילד קטן לא מדבר כך ויש מיקרים שלא מתייחסים הלו ומנשים להתחבר ולהכירו.

מה עושים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא מובנת לגיל 7.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא מותאמת

ליאת גרוס
    06/09/2009

שלום רחל
    השאלה היא למה מתנהג כך.
    האם מנסה להתחבב ? האם זה נובע ממבוכה ? האם הוא פחות אינטלגנט מאחרים ? אולי משהו אחר? חשוב להבין בטרם מגיבים.

נסי לענות על שאלות אלו : האם מתנהג כך מאז ומתמיד ? האם מתנהג כך בכל מקום ועם כל האנשים ? האם הוא תלמיד טוב ? האם יש לו חברים ? האם הוא בעל ביטחון עצמי ? האם הפרצופים בשליטתו?

יש לי תחושה שבהתנהגות זו מנסה להשיג משהו שאינו יודע בדרך אחר או שמנסה לחפות על קושי רגשי מסויים במצבים מלחיצים?

חשבי על דברי ועני לעצמך (או לי) על השאלות.

מה דעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגובה

רחל
    06/09/2009

שלום

רציתי לענות לך על כמה מהשאלות:

הבן שלי עושה פרצופים כאשר מתלהב ממשהו או מתלהב כאשר בסביבת ילדים חדשים
    אבל ילדים הלו לא מבינים מדוע מתנהג כך ומנסים לא להתייחס הליו ועושים מבטים כאילו
    הוא מזה מוזר.
    וכאשר הוא בקירבת ילדים הוא גם מדבר שטויות לא נשמה לי לגילו.
    הוא ילד מאוד חברותי , אוהב ומקובל בחברה . הוא גם טלמיד טוב.

מה עושים לגבי הפרצופים והדיבור ילדותי מידאי לגילו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגשות

ליאת גרוס
    06/09/2009

שלום רחל

נשמע שהילד מתנהג כך כי מתרגש בחברת ילדים חדשים. יש כאלו ששותקים במצבים כאלו ויש כאלו שמרב שהם מנסים , יוצא להם שטויות. הוא מנסה למצוא כן ע"י הצחקת החברה.
    העובדה שהוא ילד חברותי ואהוב מעידה על כך שבהמשך ,כאשר מרגיש נח יותר, מתנהג רגיל. אחרת לא היה אהוב ומקובל בחברה.

לא צריך להעיר לו או ללחוץ עליו. זה רק מעלה את החרדה ולכן יגרום לו לדבר יותר שטויות. הרי בטח כבר ניסיתם וזה לא עזר.
    עם הגיל יתחזק ,יתבגר וכנראה יפסיק עם השטויות.

אני יודעת שכהורה קשה מאד להיות בסיטואציה כז. נסו להתרחק מהאזור.

האם זה קורה בתדירות גבוהה ? או בעיקר בתחילת השנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו