פעוט בנסיגה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בנסיגה
    מאיה
    05/09/2009

שלום רב,
    בני בן השנתיים ו-9 חודשים עלה לגן חדש, גן "של גדולים", (רב-גילי, קיבוצי), ההשתלוות בגן הייתה קלה ולקה, אבל בזמן האחרון יש מספר דברים שמטרידים אותי והאמת אין לי כל כך מושג איך להתמודד/להגיב עליהם.
    1. בינואר בעזרת השם, תיוולד לו אחות קטנה, ואני שמה לב כי הוא כל הזמן מבקש ידיים, רוצה להיות "תינוקי" ומבקש מוצץ, למרות שהוא לא לקח מוצץ גם כשבאמת היה תינוק.
    מצד אחד אני מעניקה לו את כל תשומת הלב שלי, מצד שני אני לא רוצה לעודד התנהגות תנוקית, השאלה איך מגיבים כשהוא אומר לי "אמא אני תינוקי" ו"אני רוצה מוצצי".
    2. דבר שני שמאוד מטריד אותי, אני מרגישה שהוא עדיין לא בשל לגמילה מחיתולים, דיברתי על כך עם צוות המטפל ולמרות הכל הוא כבר חודש עם תחתונים, אבל.... הוא מתנהג איתם כמו עם חיתול, ז"א עושה את צרכיו בתחתונים. הוא מבין היטב מה זה שירותים, מה זה תחתונים ושאת הצרכים עליו לעשות בסיר, אבל הוא לא מוכן. כאשר הוא עלה לגן החלטנו עם הצוות לא להחזיר לו חיתול ולהשאיר אותו התחתונים, בגן לא רצו שהוא ירגיש שונה משאר הילדים, הוא היחיד שלא "גמול" שם. אני מרגישה שכל ההתמודדות עם נושא "הגמילה" היה מוטעה מלכתחילה, אני בעד להמתין שיבקש, שירצה להיגמל לבד, לא קל לו עכשיו, גם גן חדש, גם הריון (אני בשמירת הריון והתאשפזתי בבית חולים לא מזמן, והוא מרגיש את הכל כמובן).

אשמח לעיצות פרקטיות כיצד לנהוג ואיך להגיב לשני המצבים.

בברכה, מאיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בנסיגה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שלא נענתה- בבקשה!

מאיה
    07/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וגמילה

זהורית אסולין שמחון
    07/09/2009

מאד אפשרי שחלק מהתגובות הילדותיות שלו הם תגובה להריון שלך, לגן החדש, לגמילה, לאשפוז ולתינוקת שעתידה לבוא. על כן בהחלט חישבי עם מה הוא חייב להתמודד כרגע ועל מה אפשר לוותר. אם הוא יחוש שתשומת הלב כלפיו לא פוחתת על אף ההריון והלידה הצפויה אולי הוא ירגע. כדאי לחזק התנהגויות שמראות שהוא גדל שירגיש שהוא מרוויח מגדילתו, ואפשר להכיר בזה שהיה רוצה הרמת ידיים אבל עכשיו זה פחות אפשרי ולנסות למצוא דרך אחרת שתעזור לו לחוש חום ואהבה והרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו