מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בנוגע לבן שלוש בגן חדשדידי05/09/2009
שלום, בני בן שלוש, עבר ממסגרת קטנה ומוגנת לגן גדול עם הרבה ילדים, חלקם גדולים ממנו בשנה, וצוות מצומצם יחסית. בני מאוד עדין, ותרן ומכיוון שהוא בן יחיד, אינו יודע מה זה להילחם על דברים. אני חוששת לו, חוששת שלא ידע להגן על עצמו, שיפגעו בו והצוות לא יראה. אני רוצה לשוחח איתו על הנושא ולחזק אותו אך ההתלבטות שלי היא מה לומר, האם לומר שאם ילד מרביץ לו, הוא מרביץ חזרה או פונה לגננת? איני רוצה לעודד אלימות אצלו אך חשוב לי שילמד לעמוד על שלו ושלא יהיה תלוי במבוגר כדי להגן עליו.
שאלה נוספת. בני בגן רק שלושה ימים וכבר ביקש ממני מזרק כדי לשחק רופא כך שיש מצב שזה משהו שהם שיחקו בגן. אני מתלבטת מה לומר לו על מנת לא להכניס לו דברים לראש ולאפשר לו לשחק ולהתנסות בכיף ומצד שני להגן עליו, שלא יגעו בו באופן לא נעים. מעולם לא שוחחתי איתו על נושא זה כי לא היה צורך וכי הוא קטן. האם שווה לעשות שיחה שלמה על זה או איך כדאי לפנות. בעצם בגדול השאלה שלי היא איזה כלים אני יכולה לתת לו, ובאיזו דרך, על מנת שידע לשמור על עצמו במצב בו הנוכחות של מבוגרים אינה מספקת?
אודה מאוד על תשובה, דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה כי לא קיבלתי תשובה
דידי07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב מקפיצה וממתינה מאוד!!!
דידי10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יודע אם הפורום פעיל??
דידי12/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן חדש
זהורית אסולין שמחון13/09/2009ראשית אני מתנצלת שהמתנת זמן כה רב לתשובה. באופן מטאפורי גם את כמו בנך נשארת פה ללא מענה של איש המקצוע. התשובות לשאלותיך טמונות בתוכך מה שצריך לכוון אותך היא כיצד את רוצה שיפתור ויתמודד עם קונפליקטים בעתיד ולפי זה לכוון אותו כעת במילותיות שלו. התלות של במבוגר היא לגיטימית ואף רצויה ואכן בבעיות של כוחניות ואלימות חשוב שהוא ידע שהצוות החינוכי הוא כתובת לבעיות מסוג זה. לעיתים אם את נוכחת בסיטואציות כאלו חשוב שירגיש שגם את כתובת שיכולה לעזור לו ולפנות לגננת בעת הצורך. מעבר לכך הדרך הטובה ביותר להקנות לו כישורים חברתיים היא להפגישו עם חברים אחה"צ , ומידי פעם בעת הצורך להתערב לא כדי להגן על בנך, אלא כדי לתת עצות כיצד יכול לנהוג במצב כזה כדי לפתור את הקונפליקט. באשר למגע גוף, זה נושא שנדון בכל הגנים הזכות לפרטיות ושמירה על הגוף ולכן כדאי גם פה לשוחח עם הגננת ולהתייעץ איתה סביב המסרים המועברים לילדים בשלב זה. ולבסוף אני שומעת מתוך שאלתך לא רק את קשייו של בנך אלא את חששותייך מהמסגרת החדשה. בחני כיצד את יכולה להרגע ולחוש כי בחרת לו מקום טוב, מוגן ובטוח. כאשר תחושי זאת את תראי שתמצאי בבנך את יכולות ההתמודדות עם המסגרת החדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)