מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידות בגןאימא05/09/2009
שלום!
בני בן שנה ושמונה חודשים. עד עכשיו היה איתי בבית. מאוד קשור אליי, למרות זאת בקלות נפרד ממני כשנשאר אצל סבא וסבתא.
הוא ילד עדין ורגיש. לא מתחבר מהר לאנשים חדשים, צריך את הזמן שלו .
יש לו אוצר מילים די רחב (אבל עדיין לא בעברית) , מזהה ואומר צבעים. עושה מגוון רחב של פעילויות איתי בבית. אוהב ומקבל הרבה תשומת לב.
עדיין לא כל כך משחק עם ילדים אחרים בני גילו.
השנה החלטנו להכניס אותו לגן לקבוצה שיש בה 25 ילדים.
ההתחלה מאוד קשה גם לו וגם לי.
ביקרנו בגן לפני תחילת השנה להיכרות ראשונית. לא נראה שזה עזר הרבה.
ביום הראשון נשארתי איתו כשעתיים, כמו כל ההורים.
לא שיחק עם הילדים, אבל לא פחד להתרחק ממני ובאיזה שהוא שלב רצה כבר לעזוב.
ביום השני, למרות שכל ההורים כבר השאירו את ילדיהם לבד, אני שוב פעם נשארתי איתו לשעתיים, כי לי זה נראה מהר מדיי, ביום השלישי השארתי אותו לבד לשעתיים, לא בכה כשעזבתי, כי הגננת הצליחה לעניין אותו במשחק, אבל בהמשך בכה הרבה לדברי הגננת, לא אכל, לא שיחק. כשבאתי לקחת אותו לא בכה, פשוט עמד והסתכל. יום למחרת הוא התחיל לבכות עוד לפני שנכנסנו לכיתה, כשנכנסנו ביקש בבכי לא להשאיר אותו ולא רצה לרדת מהידיים. באותו יום לא השארתי אותו, פשוט לא יכולתי להשאיר אותו במצב כזה. אני מרגישה שאני פוגעת באימון שלו , אני יודעת שלוקח לו זמן להתרגל לאנשים חדשים גם כשאני נמצאת לידו ולהשאיר אותו לבד זה לא נראה לי לדבר הנכון לעשות.
אני חייבת עצה מקצועית והכוונה לגבי הפרידות. האם זה נכון להשאיר אותו בגן כשהוא בוכה או לשהות איתו עד שהוא נרגע? אולי לתת לו אפשרות להיות איתי ביחד בגן עד שיתרגל קצת לצוות וגם לשפה החדשה (שזה ללא ספק מהווה קושי נוסף)? האם זה חייב להיות כל כך בכוח או שיש דרך אחרת?
סליחה על האורך, אני פשוט הולכת לאיבוד מרוב השאלות.
תודה,
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
ד''ר שירי שדה שרביט06/09/2009אלה שלום,
אין ספק כי גם בנך וגם את מבינים כי הוא מתחיל שלב חדש בחייו, וההסתגלות היא קשה. ההסתגלות אורכת מספר שבועות, ויש להתאזר בסבלנות. תוכלי לעזור לו בתהליך, בכך שתקבעי את המינונים שמתאימים לו ללא קשר להסתגלות של ילדים אחרים. אולם רצוי שבכל יום תשאירי אותו יותר זמן בגן מאשר היום הקודם.
כשאת שוהה עמו בגן, השתדלי לשבת במרחק מסוים ממנו ולאפשר לו ליצור קשרים עם המטפלות (למשל, לשבת בכיסא מאחוריו כשהוא אוכל או משחק בשולחן, לתת לו להתרוצץ בחצר כשאת עומדת בצד וכדומה). רצוי לנסות להרגיע אותו ולהעסיק אותו במשחק שמעניין אותו לפני שאת עוזבת. חשוב מאוד שתעשי גם עבודה עם עצמך, לסמוך יותר על הגננות המנוסות שיידעו כיצד להרגיע אותו, ויקראו לך במידת הצורך. אם אביו של הילד חי אתכם, כדאי לבדוק מה קורה כשהילד נפרד ממנו בבוקר בגן - לעתים אבות משדרים משהו שונה לילדים, והילדים מתארגנים בצורה אחרת מולם.
וכמובן, ברור שהתקופה הקרובה תהיה לא קלה עבור בנך. חשוב שבשעות אחה"צ תהיי פנויה אליו ותעניקי לו חום ותשומת לב רבים, כדי לחזק אותו רגשית ו"לטעון" אותו לקראת ההתמודדות למחרת.
אני מאמינה שבעוד מספר שבועות את וילדך תחושו אחרת לגבי הגן וחששותייך יתבדו.
בהצלחה עד אז,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)