ילדה בת 3.5 בגן חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 בגן חדש
    חן
    06/09/2007

שלום רב,
    בתי בת 3.5 נכנסה השנה לגן טרום חובה. ביומיים הראשונים הילדה הביעה שביעות רצון, צחקה על ילדים שבכו, יצרה קשרים עם שתי בנות בוגרות ממנה והכל היה כשורה. ביום השלישי נאמר לי שבתי הרבתה לבכות. ביום הרביעי הגננת דיווחה לי כי לבתי בעיות חברתיות ורואים כי היא לחוצה לפי שפת גופה, הילדה ממציאה דברים כגון שילדים לא מעוניינים להיות חברים שלה ושהם מרביצים לה.
    כמו כן, הילדה פוחדת לשחק במשחקים שאין היא מכירה כגון: נגרייה - מסמרים, פטיש ולא כל כך מעוניינת "להתלכלך" .... וכן מבקרת מידי שעה את תיק האוכל שלה, שמא לא נעלם או פתוח !
    שאלתי היא מה עלי לעשות על מנת לשפר את הרגשתה והאם לא מוקדם מצד הגננת להסיק מסקנות, הרי האוירה בגן עדיין טעונה (יש מס' רב של ילדים שבוכים ביניהם עולים חדשים שאימותיהן נמצאות בגן רוב הזמן וכו'), הכל זר לה, וגם הילדים הם לא ילדים שלמדו איתה בשנה הקודמת בפעוטון.
    אודה לך על התייחסותך בהקדם.
    רוית - אמא של ירדן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 בגן חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן חדש

שרון באומל
    06/09/2007

שלום רוית
    הייתי אומרת שדווקא ההתנהגות של ביתך בימים האחורנים היא טבעית להתאקלמות במסגרת חדשה. נראה שביומיים הראשונים היא עשתה מאמצים גדולים "להחזיק את עצמה", או שלא בדיוק הבינה במה מדובר.
    עדיין לא מאוחר מידיי לעשות הכנה לגן חדש. אני מליצה לך לקנות מחברת עם כריכה עבה, ולכתוב יחד עם ילדתך סיפור לעיה שהולכת לגן חדש. הסיפור יכול לכלול את סדר היום בגן, את רגע הפרידה מההורים, את הרגשות המעורבים, את העובדה שצריך להתרגל להמון דברים חדשים. אם את לא מענוינת לכתוב סיפור, ניתן לעשות זאת גם דרך משחק.
    תני לה זמן להסתגל. גם לנו, כמבוגרים, לוקח מספר שבועות להבין מי נגד מי במקום עבודה חדש.
    אני חושבת שהתגובה של הגננת לא תואמת, ואולי כדאי לך לשוחח איתה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו