מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הסתגלות לפעוטון בנושא האוכלדנה06/09/2009
בני בן שנה +7 חודשים היה איתי בבית עד ל 1.9.09 כשנכנס לפעוטון .
ברור שבבקרים ישנו בכי אך המטפלת מרימה אותו ומנסה להרגיעו ,
היא סיפרה לי שהוא נרגע אחרי פרק זמן ואף משחק או יושב רגוע
אבל כשזה מגיע לארוחת צהריים בשעה 11:30 המצב מתהפך ונהיה רע - הוא לא מסכים לאכול ואם המטפלת מנסה להאכיל אותו הוא עושה רפלקסים של הקאה ומקיא.
זה קרה היום בפעם השניה לצערי הרב
ואנני יודעת איך להתמודד עם הסיטואציה ,
המנהלת מתקשרת אליי שאבוא ל"עזור" לו לאכול ואם הוא לא רוצה לא להכריח אותו ופשוט לקחת אותו.
היום אחרי האוכל שכל הילדים סיימו ואף הספיקו להירדם הוא נשאר ער בידיים של המטפלת וסירב להירדם,
מה עושים? ? ?
אני פשוט חסרת אונים
ואם להודות אפילו מפחדת ממחר ומחרתיים
בתודה מראש על העזרה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לפעוטון
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009דנה שלום,
ההתנהגות של בנך מבטאת את הקושי הנורמטיבי והטבעי שלו בהסתגלות למעון. ייתכן שבשעה 11:30 הוא עדיין לא רעב, או שהוא רעב מדי, או שזו הדרך שלו להביע את הקושי (בעוד שאני מבינה שעד אז הוא יותר רגוע). ייתכן גם שהוא כבר עייף או שהמתח מגיע לשיא בשעה הזו.
אני חושבת שאין טעם להכריח ילד שאינו רוצה לאכול, במיוחד בימים הראשונים לגן. ככל ששאר הילדים יסתגלו לגן, כך סדר היום יהיה יותר קבוע והוא יושפע מכך ששאר הילדים יאכלו. נראה לי גם כי כדאי להתייעץ עם צוות הגן ולחשוב יחד על דרכים יצירתיות לפתרון הבעיה - לשתף אותו בחלוקת האוכל/כלי האוכל, להביא מהבית אוכל שהוא אוהב עבור כל ילדי הפעוטון וכדומה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)