מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם קשיים של ילד בן 6שירי06/09/2009
שלום,
יש לי בן שעלה לכיתה א'.
הוא מאוד רגיש ילד שחושב המון בוגר ומאוד חכם.
לילה לפני היום הראשון הוא לא הצליח להרדם ואמר לי שיש לו חששות והוא מתרגש מאוד ולא מצליח להרדם
ביום הראשון הוא נכנס לכיתה אבל אחרי זה היה טקס לכל בית ספר אז הוא לא נכנס (הוא מפחד מהתקהלויות) ואחרי זה הוא סרב להכנס לכיתה. לקח לי חצי שעה עד שהוא הסכים.
בימים הבאים הוא הסכים להנס - כי לא אני הלכתי איתו אלא בעלי. ועל בעלי הוא לא עושה הצגות.
ביום שישי לקחתי אותו שוב, כי רציתי לראות שוב את הכיתה אתץ המורה והוא לא נתן לי לצאת.
המורה אמרה לי שאני יישאר לתפילה . ברגע שהתפילה הסתיימה הוא לא הסכים שאני אלך ורדף אחריי מול הכיתה - המורה אמרה תלכי ושסגרתי את הדל. שמעתי אותה אומרת לו לשבת. והוא לא רצה אז היא שיתפה את כל הילדים ואמרה , ילדים נכון אנחנו כבר לא במעון נכון אנחנו לא תינוקות אנחנו לא בכיינים.... אני הייתי מאוד נסערת הרגשתי שהיא מבזה אותו ,גם כך הוא חסר בטחון מול הכיתה שלו ילדים שהוא מכיר מהגן. בסוף היום ניגשתי אליה והסברתי לה שהיא למעשה נתנוה לגיטימציה לילדים להגיד שהוא תינוק וללעוג לו (ואכן יש איזה ילד שיורד לפעמים עליו) היא לא הבינה על מה אני מדברת ואמרה שזה בכלל לא השפיע עליו והוא מיד נרגע ורואים שזה הילד הבכור שלי.
האמת היא שנורה התעצבנתי (ובעלי עוד יותר)
השאלה - 1. האם אני צריכה שוב לדבר עם המורה? או שבכלל לא הייתי צריכה?
2. איך אני יכולה לעזור לבן שלי- להתמודד עם קשיים ושינויים בחיים? במיוחד איך אני יכולה לעלות לו את הבטחון העצמי (הוא גם ילד נמוך לגילו) , הוא מעדיף לפעמים להסתכל על החברים שלו מהצד ולא לשחק. שנה שעברה שלחתי אותו לגודו והוא הפסיק. האם להכריח אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לכיתה א'
ד''ר שירי שדה שרביט07/09/2009טל שלום,
אין ספק כי הסתגלות למסגרת חינוכית חדשה היא קשה גם עבור הילדים וגם עבור ההורים. את יכולה להתרשם מכמות השאלות בפורום בנושא זה בשבוע האחרון. לגבי בנך, עולים שני נושאים עיקריים:
ראשית, דרך השאלה ששלחת חשתי את המתח הרב בו את מצויה, מתח אשר הילד מגיב לו וצובע את החוויה שלו. את מוטרדת מכך שיצחקו עליו, מכך שהמגרעות שלו יהיו בולטות לאחרים ומהשתלבותו החברתית. הדברים מחלחלים לחוויה של בנך ולכן רצוי מאוד שתעשי עם עצמך עבודה להאמין יותר בכוחותיו.
שנית, כדאי להציע לילד מגוון של אפשרויות התנהגות וסוגי חוגים שונים, ולכבד את העדפותיו - באלו פעילויות מעוניין לקחת חלק, אלו דברים עושים לו טוב ומה פחות, וכדומה. כדאי להקפיד על "כיוונון" מאוד עדין ולא שיפוטי.
בהקשר לשאלתך הנוספת, רצוי מאוד שתהיה תקשורת ישירה בינך ובין המורה ושתשוחחי עמה על יחסה לילד. אולם כמובן ששיחות אלו רצוי שתיעשנה בטלפון או באופן פרטי אחר, ולא בסוף יום הלימודים בנוכחות הילד.
שנת לימודים מוצלחת,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)