מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים רגשיים ענקיים לבן13 לא התבגרורוני - אמא07/09/2009
שלום רב, אני פונה מיואשת, כואבת, דואגת. כבר פניתי לפסיכולוגים, למח' רווחה ועוד. ממש ממש תש כוחי. בני בן 13.5 ומעבר להתנהגות גיל הנעורים, התנהגות בעיתית: אינו עושה כלל מטלות בבית כולל טיפול בכלבה שנלקחה עבורו , חצוף, חסר התחשבות, פסימסט,זולל כל מזון על תקן מתוק או טעים במיוחד בלי להתחשב, וכחן, מתפרץ, טורק דלתות. חברתית: חברים שהיו נפוצו, חזר לפגוש חבר שהוא אנדרדוג , חושש ליצור קשרים עם ילדים (מגניבים) שרוצה בקרבתם, התדרדרות לימודית ןמשמעתית, אין סדר גם לא כשמבקשת. יש לו קשיים גדולים מאוד על רקע שאביו התעלל רגשית ומילולית בו (וגם בי). דיכא את בטחונו ודימויו העצמי. בעל בעית קשב וריכוז ADD על רגע רגשי !
הבעיות שהתחלו לצוץ לפני שנים, אך התגברו ונוספו להם עוד.
ילד מתוק וחמוד, אמנם שקט ומופנם וממושמע. בכיתה ג' התחיל לפגר מעט אחר הכיתה בחשבון, אני עזרתי בלימודי החשבון עם הגעתי מהעבודה. כל עבודת בית דרשה קודם הרגעת סערת הבכי והצער שלו שביטא: אני אפס, לא מבין, כולם בכיתה צוחקים ועוד. אז נוכחתי בבעית ה-ADD, נוירולוגיים אישרו שיש בעיה על רקע רגשי, לא מצדיק ריטלין, צריך פסיכולוג. הילד הלך לפסיכולוג, כאשר אז אביו ש"אינו מאמין בפסיכולוגים" עוד לא השפיע שלא ילך. חוששני שהפסיכולוג לא היה מספיק ער ורגיש לילד. בפגישה בן הילד ואביו והפסיכולוג, כאשר הפסיכולוג עודד את הילד לומר לאביו מה מפריע לו, ואביו התכחש ואף נזף בילד על עצם הטענה, הפסיכולוג לא עשה דבר. ובמילות הילד: "הוא לא עזר לי".
אחר שנה הטיפול הופסק. בינתיים על רקע ההתנהגות לילד, עם הזמן נוצר קרע בין אביו לביני, וכן על רקע של חוסר השקעה שלו בבית ובמשפחה. לפני 3.5 ש' פוטרתי עקב התנגשות עם בוס מתעלל ולקיתי בדיכאון עמוק עד צריכה מקס. של תרופות (עד היום) לאחר חודשיים אביו אמר לי שברצונו להתגרש. אנו בהליכי גרושין ולפני 2.5 ש' התגלה אצלי סרטן. אביו יצא מהבית . הילד הולך אליו אך מרבה לקטר עוד אצלו בטל. וכשבא הביתה. הוא נעשה יותר ויותר שלילי. מבלף אותי בכמויות. יש חשד שגנב כסף .הוא לא הודה אך הכל מוכיח שכן. זללן. לא מתחשב בי . הלך לטיפול באמנות בשנה האחרונה אך קצת אחר מחצית השנה סר חינה של המטפלת ולא רצה להמשיך. כעת מסרב לטיפול פסיכולוגי. אנא אנא מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארועי לחץ
זהורית אסולין שמחון07/09/2009נשמע שהוא זקוק לעזרה, אך נשמע שגם את סוחבת על גבך לא מעט תיקים, לכן אם יש באפשרותך הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות שתאפשר לך גם לשוחח על הארועים הלא פשוטים שאת עוברת וגם על האמהות שלך לבנך המתבגר בתוך כל הסערה הזו. אני חושבת שדרכך אפשר לטפל גם בבנך ולא רק במפגש ישיר עם פסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)