"לא נוח לי!!!"- בת 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "לא נוח לי!!!"- בת 4.5
    אוריין
    07/09/2009

שלום,
    הבת שלי בת 4.5, ילדה מקסימה, שקטה, שמחה, אוהבת לרקוד לצייר ולגזור, ונוחה מאוד.
    ישנה תופעה שחוזרת על עצמה באופן קשה ומפריע לסדר היום שאנחנו ממש אובדי עצות:
    בכל פעם שאנחנו נוסעים באוטו, היא מתלוננת ש"לא נוח" לה רצועות הכסא (למרות שהן ממש בסדר ומשוחררות) והיא מתחילה לצרוח ממש ובוכה (תוך הזזת כל הגוף והגפיים לכל עבר).
    תופה זהה מתרחשת גם כאשר מדובר בבגדים (היא רוצה/מעדיפה שמלות אבל גם איתן "לא נוח" לה). שום דבר "לא נוח" לה ומן הסתם הדבר גורם לאי שקט וכעסים אצלי ואצל אישתי.
    אנחנו לא יודעים כיצד לטפל בתופעה זו.
    יש לבת שלי אח תאום שמעולם לא חלו אצלו תופעות זהות.
    אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "לא נוח לי!!!"- בת 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות חושי או קושי רגשי

זהורית אסולין שמחון
    07/09/2009

ראשית אני ממליצה ללכת לאבחון ריפוי בעיסוק במכון להתפתחות הילד על מנת לבדוק אפשרות של קושי בוויסות חושי- ילדים שסובלים מבעיה זו בד"כ רגישים לחלק ממרקמי בגדים ובדים, הם בד"כ גם רגישים לטמפ' של מי המקלחת, ישנה רגישות גם להתעסוקות בחומרים כמו חול, גואש, וכולי. לעיתים זה גם עולה דרך סינון מאכלים על פי המרקם שלהם. במקרה זה פשוט כדאי לבדוק מהם המרקמים שנעימים לה וליצור אולי ריפוד לרצועות באוטו מבד זה ולבחור בגדים שעשויים מבדים אלו. אם נשללת בעיה זו ייתכן שזה נסיון לבטא קושי רגשי דרך הגוף - משהו שקשור לצורך שלה אולי להתאים עצמה- (אולי סביב התאומות) ואז הטיפול הוא אחר כיוון שהוא צריל לתת הכרה לקשייה הרגשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו