כיצד להתמודד עם התנהגותה של בתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד להתמודד עם התנהגותה של בתי
    טלי
    11/09/2009

שלום רב,

בתי בת ה - 6 ילדה מקסימה אוהבת מאוד חברה , חברות , אך האהבה הזו לחברות עברה את כל הגבולות.

היא רוצה כל יום חברה וכשאני מזמינה לה חברה היא מבקשת עוד חברה. היום יום שישי היא ביקשה ממני להזמין חברה חדשה שהיא הכירה בכיתה . אמרתי לה שהיום יום שישי והיא יודעת שלא מזמינים חברות , . נזמין אותה בשבוע הבא. את השיחה הזו ניהלנו בחנית הבניין . בתי רצה הביתה נעלה עלי את הדלת ולא נתנה לי להיכנס בתנאי שאתן לה להזמין חברה. בתי הקטנה צרכה בחדר המדרגות וממש התחננתי כ 5 דקות שהיא תפתח לי את הדלת . הלכתי לגינה חשבתי שהדלת כניסה שם פתוחה ,אך היא היתה גם נעולה . ביקשתי שתפתח לי , היא צחקה ואמרה את תתני לי להזמין חברה? אמרתי לה שהיא תענש בעונש חמור. אחרי 10 דק' היא פתחה לי את הדלת , . לא יכולתי לשלוט בעצמי והתחלתי לבכות . אמרתי לה שתכנס לחדר והפלקתי לה בטוסיק . היא ראתה אותי בוכה , אך זה ממש לא הפריעה לה, היא יצאה מהחדר בלי רשות ואמרה לי תפסיקי לבכות ותכיני לי אוכל וגינתה אותי בשמות כמו : את אמא רעה , אני שונאת אותך , את לא מכינה לי לאכול איזו מין אמא את ...

כאשר אבא שלה הגיעה לקחנו אותה לשיחה , כתבנו כללים על בריסטול בגדול הדבקנו על המקרר ואמרנו לה שעכשיו היא חייבת לשפר את ההתנהגות שלה אם היא רוצה כלב ליום הולדתה שיתקיים במאי. כמו כן היא קיבלה עונש לא להזמין חברות שבוע ימים .

האם גיל ההתבגרות הקדים ? מה אני עושה , איך אני אתנהג עם ילדה זו , אני מפחדת לפספס אותה .

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מוגזמת

ליאת גרוס
    13/09/2009

שלום טלי
    אכן עברת חוויה לא קלה. כל תגובותייך היו בסדר גמור. טוב שלא ויתרת,וטוב שהענשת. הבעייה אינה קשורה לחברות כלל אלא קשורה לתפיסה שלה את התפקיד שלה ושלך בקשר בינכן. אין ספק שעברה את הגבול. נראה לי שיש צורך בהדרכת הורים מעמיקה על מנת להבין כיצד המצב הגיע לכדי כך, וכדי למצוא דרך לשנות ולשפר. את לא חייבת לאבד אותה או לעבור חוויות אלו שוב.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו