הימנעות ממוסיקה ומשחקים-גיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הימנעות ממוסיקה ומשחקים-גיל שנתיים
    הילה ס
    13/09/2009

שלום
    בני בן השנתיים החל מהראות סימני
    בתחילה החליט שאין הוא רוצה שישמיעו לו שום מוסיקה משום סוג :לא ברדיו לא באוטו לא בטלויזיה ולא בדיוידי..אציין רק שהוא נמצא למרבה האירוניה בג\ מוסיקלי והוא בכלל פעוט מוסיקלי..אוהב לשחק בעיקר בכלי הנגינה שלו לשיר ולרקוד גם הגננת מספרת שהוא שר ,רוקד ומשתתף במפגשים.
    לאחרונה החל להימנע גם מהרצון שאקריא לו סיפורים לפני השינה .(דבר שלא ויתר עליו עד לפני שבועיים ותמיד דרש יותר ממה שהקצבתי)..דבר אשר מפריע לי ביותר. הוא מעדיף שאטייל איתו על הידיים מספר דקות בגינה ,אז הוא מביט בעיניין בלבנה שבשמיים(קורא לה ושואל שאלות על הלבנה ואז חוזר מרוצה למיטתו ונרדם בכוחות עצמו.סיפרתי על הבעיה גם לאביו לראות אם זה נובע מאצלו והוא שם לב לתופעה הזו גם אצלו.
    היום הצלחתי לחשוף אותו 10 דקות לטלויזיה וזה היה תוך כדי הסחות דעת בלתי פוסקות(הוא כל הזמן רצה שאכבה את המכשיר).בנסיעה קצרה אני משמיעה מוסיקה ומודיעה לו שזה מה שאמא עכשיו רוצה לשמוע ומדברת איתו כדי להסיח את דעתו.אך בפועל כל זה הופך את העיניין ללא חוויתי ולא נעים במיוחד.

רקע כללי בנוסף לתיאור שהבאתי הוא שהינני פרודה מבעלי ובהליכי גירושין זה מספר חודשים.ילדי עבר להתגורר עמי בבית הוריי אני חייבת לציין שההשפעה על הילד באופן כללי הינה חיובית.הוא מקבל את השינוי ואף נהנה מאוד ממפגשיו עם אביו 3 פעמים בשבוע למספר שעות כל פעם.בנוסף הוא עבר תהליך גמילה מטיטול באופן מהיר ונפלא במשך שבועיים והיום אפשר לומר שהוא גמול לחלוטין גם בלילה.האם יש קשר?????כי הוא יחסית מגיב לשינויים גדולים היטב וזה מעיד על עצמאות ובשלות.
    מה לעשות???
    תודה הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המנעות מהאזנה

זהורית אסולין שמחון
    13/09/2009

האם ייתכן שהוא סובל מאיזושהי רגישות חושית כרגע מתבטאת סביב השמיעה? הרמזים לכך צריכים להיות בעוד חושים כמו רגישות במגע, רגישות לחומרים, רגישות לבדים ובגדים מסויימים רגישות והגעלות מסוגי מזון מסויימים (בד"כ ע"פ מרקם). הייתי ממליצה קודם כל לשלול בעיה מסוג זה, וכן ללכת לרופא אף אוזן גרון. האם את רואה עוד תופעות אחרות של המנעות? ומה קורה בגן מה הגננת מספרת ? מאד יכול להיות שזה על רקע רגשי וצריך לנסות להבין ממה הוא מנסה להמנע ומדוע. שוחחי עם הגננת, ועם רופא אף אוזן גרון, ואם עדיין לא קיבלת מענה חיזרי לפה ונחשוב שוב ביחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

הילה ס
    15/09/2009

קצת באיחור..אבל ממש תודה.
    קבעתי תור לרופא ובימים האחרונים אני חושבת שבאמת יש רגישות חושית סביב השמיעה.הוא מציין בפני כמעט כל רעש שהוא שומע בסביבה ביחוד אם עובר אופנוע, משאית,אווירון ...גם על ציוצי הציפורים הוא אינו פוסח.אגב הוא חוזר רבות על המילה:רעש.(לפני כחודשיים עברנו שיפוץ בבית והיום בערך שבועיים די רועשים-אם יש קשר)
    אגב מה זה אומר?זה רע?איך מטפלים???
    אה ושכחתי לציין שהיום חגגנו מאורע חשוב:
    הוא צפה ב דיוידי ואפילו נרדם אחרי הצפייה הממושכת(חצי שעה).הוא ממש היה שקוע ולא רצה להפסיק לצפות.
    האם אנחנו בכיוון טוב ?
    על סיפור לפני השינה בינתיים אין מה לדבר.
    הגננת אגב אומרת שהוא מקסים ומשתף פעולה משחק עם חברים ושאין סיבה לדאגה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו