בעיות התנהגות של בת 4/1/2

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות של בת 4/1/2
    פרידה
    13/09/2009

יש לי נכדה בת 41/2 ויש לה מדי פעם הפרעה רצינית בהתנהגות אשר מתבטאת בבכי מרורים ובעיטות וצעקות במיוחד זה קורה לה כאשר משהו נעשה לא כרצונה. לדוגמא אם היא נרדמת ומביאים אותה אלינו ומשכיבים אותה על הספה, היא מסוגלת לבכות לצרוח בצורה חסרת שליטה מצידה, היא גם חוזרת על אותן המילים ללא הפסק כמו :אני לא רוצה לבכות, או דברו איתי ,כי אנחנו מתעלמים ממנה, או אני רוצה לשתות, בצרחות ללא שליטה וממש לא מתכוונת לשתות. זה קורה לעתים קרובות ואנחנו חסרי אונים. זה יכול להיות גם לפני הליכה לשינה. היא מקבלת מן "התקפה" של בכי חסר מעצורים לחלוטין. יש לציין שיש לה אחות בת שנה וחצי אבל ההתנהגות שלה היתה גם לפני שהאחות נולדה. אמא ואביה עובדים והיא נמצאת בגן חובה עד שעה 16.00. אגב, בגן אין לה התפרצויות, רק בבית שלה או אצל אחרים. היא ילדה מאוד נבונה ובהחלט מנהיגה. הבעיה שאחנו לא יודעים מה לעשות? לראות אותה ככה עולה לי בבריאות...האם יש כאן נורה אדומה?...
    אשמח לקבל הכוונה מה לעשות.
    תודה סבתא פרידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של בת 4/1/2

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

פרידה שלום,
    מה שבולט בעיקר מהתיאור שלך הוא שההתנהלות של נכדתך מפריעה גם לה, ושהיא חשה מתוסכלת על כך שאינה מצליחה להשיג את מבוקשה מהסביבה. בעבר נהגו להנחות את המבוגרים להתעלם מילד צורח, אולם כיום ישנן גישות שונות, אשר מתאימות עצמן לכל ילד.
    ממה שכתבת, נראה שעבור נכדתך חשובה מאוד היכולת שלה להחליט על עצמה ואולי גם לשלוט בסביבה. הסיטואציות של להתעורר במקום אחר וגם ללכת לישון הן סיטואצות של אובדן שליטה או ויתור על השליטה בגוף ועל הדריכות. ייתכן שהדבר קשה לה ואפשר להנחות אותה לבצע את הדברים באופן הדרגתי יותר. כמו כן ייתכן שהפרידה הזמנית מההורים נחווית כקשה, וכדאי לחשוב עם ההורים על טקס של פרידה הדרגתית יותר.
    בנוסף, חשוב לי לציין כי עיקר החינוך לגבולות הוא תפקידם של ההורים, וכי את מעצם מיקומך במשפחה כסבתא עלולה להיות מעט מוגבלת ביכולתך להשפיע על הנכדה. כדאי לבדוק באיזו מידה ההורים עצמם מוטרדים מהקושי של הנכדה ולהציע להם רעיונות כיצד לנהוג עמה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו