הסתגלות לכיתה א?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לכיתה א?
    שרית
    13/09/2009

בני בן שש וחצי עלה לכיתה א' השנה.
    המורה טוענת כבר מיום הלימודים הראשון שהוא אינו עושה כל מה שנדרש בכיתה. לטענתה, הוא אומר שהוא עייף. בנוסף לכך היו גם כמה מקרים בודדים שהמורה ביקשה ממנו לעבור מקום/ לעמוד כשהיא נכנסת והוא סרב. עוד עלי לציין שבכל יום ו' יש בבית הספר טקס והוא לא רוצה להשתתף בו.
    היום הוא טען שבשיעור ספורט כל הילדים רצו יחד והוא לא יכול עם כולם ולכן ישב בצד.
    אני חייבת לומר שאין הדברים זרים לי ,שכן תמיד הוא לא רצה להשתתף במסיבות ובפעילויות חברתיות אלא לשבת מהצד ולהתבונן. הוא אכן ילד מפונק שעושה בעיקר מה שהוא אוהב, אך יחד עם זאת הוא ילד חכם ששולט בחומר ויודע את הגבולות.
    מה לדעתכם? האם יש פה בעיה שצריך לטפל בה? בעיה של הסתגלות? בעיה של התמדה?
    בעיה של ....????
    עלי לציין שכשאני משווה את תלונות האימהות מכיתתו על דרך הכנת ש"ב של ילדם מצבנו טוב .
    האם אין זה מוקדם להתחיל לבדוק ולברר מה קורה? האם אין ימי חסד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לכיתה א?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לכיתה א'

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2009

שרית שלום,
    שאלת האם אין ימי חסד לילדים בכיתה א', ואני מאמינה שצריכים להיות ימים רבים כאלו. כל ילד מסתגל למערכת הבית ספרית החדשה בדרכו שלו, ומבטא את הקשיים בתחומים אחרים - יש ילדים שמתקשים בהכנת ש"ב ויש כאלו שמתקשים בהסתגלות לכללים או בהשתתפות בפעילויות הומות אדם.
    חשוב שתשוחחי עם המורה ותבקשי ממנה לתת לילד זמן להסתגל למערכת. כמו כן, כדאי לשאול את הילד לדעתו, לברר אם יש דברים שקשים בביה"ס או שהוא חושש מהם, ולתמוך בו בקשייו. בנוסף, כדאי לבדוק את הבעיה של העייפות עליה התלונן - אולי הוא נרדם מאוחר מדי או לא ישן רצוף ובאמת עייף. בהמשך, זו הזדמנות עבורכם ההורים לחשוב באיזו מידה אתם מעבירים מסרים של שיתוף פעולה עם הדרישות החברתיות גם כאשר הן אינן נוחות, ומסרים של הנאה משותפות בפעילויות עם אחרים לעומת אינדיבידואליזם מופרז. התאמת עצמנו למסגרת חברתית היא אחת מהמטרות ההתפתחותיות החשובות.
    בהצלחה ושנת לימודים טובה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי הקודמת

שרית
    16/09/2009

תודה רבה על תשובתך היא מרגיעה מעט, ואכן עניין חוסר שעות השינה טופל ובהצלחה (גם זה לדעתי הסתגלות לאחר חופשה ארוכה).
    לענין פעילויות חברתיות קשה לי להבין בדיוק למה את מתכוונת כשאת מפנה שאלה זו אלינו ההורים. אנו מנהלים חיי חברה מגוונים עם חברים רבים והילד לוקח איתנו חלק בהם. איננו רקדנים וזמרים אך בהחלט משתלבים בכל הפעילויות. אם תוכלי להסביר...
    עוד ברצוני לבקש התיחסות לכך שבני אינו מוכן לקבל הערות תיקון מהמורה. בבית אין כל בעיה שנמחוק לו ונבקש שיתקן אני, הסבא האחיות.. אך בכיתה הדבר גורם לו כעס רב הוא סוגר את המחברות אורז את הציוד ויוצא מהכיתה. אנא המליצי על דרך להגיב לכך נראה לי שהמורה אובדת עצות בעניין זה. אני חייבת לציין שהערות המורה כלפי כתיבת הילד מאוד קטנוניות "כתבת ש' צפופות מדי תרווח אותן.." כמובן שאיני אומרת את זה לילד אך בנינו ההערות מצליחות לעורר את כעסו של כל מי שרואה את הקטנוניות...יחד עם זאת ברור לי שהילד צריך לקבל הערות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו