ילד בן שמונה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שמונה וחצי
    טלי
    14/09/2009

יש לנו ילד בן שמונה וחצי (כתה ג). רציתי לשאול אם בגיל זה ישנה בעיתיות כאמא לעזור לו להתקלח או שמשימה זו תוטל על אבא אח או כל בן משפחה אחר ממין זכר. הדיעות בנינו די חלוקות. אני טוענת שמאחר והילד זקוק לעזרה אין סיבה שכאמא לא אעזור לו. בעלי מקצין וטוען שלא רק להמנע מלקלח אותו אלא אפילו לא לראות אותו במערומיו? האם זה לא קצת קיצוני? הילד רק בן 8.5 ועדיין זקוק לעזרה מידי פעם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שמונה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני בעד לעזור

הילה ס
    17/09/2009

היי,
    אני חייבת לומר שילדי אמנם קטן בהרבה משלך אבל אין לי שום צל של ספק שאעזור לו להתקלח גם בגיל 10 כל עוד אחוש או אקבל ממנו תשדורת שהוא זקוק לעזרתי.
    אני אמא שלו וכאמא אני נושאת משמעות רבה עבור ילדי. אני רוצה לשדר לו פתיחות ובעיקר ביטחון גם אם זה אומר לקלח אותו. אני חושבת שזה גם קשור לבגרות ולבשלות של ילדך אולי ילדך צריך אותך עוד קצת... למה להתלבט???העובדה שאת עוזרת לו ,לא מונעת ממנו להיות עצמאי
    אני לא הייתי מתלבטת.
    בהצלחה רבה לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה שלום

ליאת גרוס
    19/09/2009

אנני מסכימה איתך. את תראי כי כשבנך יגדל לגיל 8-9 את בעצמך תרגישי שכבר לא מתאים לקלח את בנך או להסתוב ערומה בנוכחותו.מעבר לכך, חשוב לעזור לילד איפה שמתקשה לבד אך לא איפה שהוא יכול ופשוט בא לו להתפנק באופן קבוע. לדעתי זה כבר כן עלול לפגוע בעצמאות.

אשמח לתגובתך

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם בעלך אבל לא צריך להגזים

ליאת גרוס
    19/09/2009

שלום טלי
    קודם כל ילד בן 8,5 לא אמור להזדקק לעזרה במקלחת. אם זקוק לעזרה (ולא קיימת בעיה רפואית כלשהיא) אז יש כאן בעיה של פינוק יתר. חשוב שיתקלח ויתלבש בעצמו, כולל חפיפה. אם תעזרי לו בענינים אלו ואחרים התואמים לגילו, יתקשה לפתח עצמאות ובגרות.
    שנית, אכן לא מתאים שאם תקלח את בנה בגיל זה. אם חייה להיות מישהו מעור עדיף שזה יהיה האב.בטח לא מתאים שתעזרי לו לסבן את האזור. ממש ממש לא. לא נורא אם תראי אותו ערום אבל בעיקרון זה הזמן לחנך לפרטיות. יתקלח לבד , יצא עם מגבת, ויתלבש בחדרו. במקביל חשוב שלא יראה אותך ערומה. רצוי אפילו שלא יראה אותך תחתונים וחזיה.
    בנים בגיל זה כבר מתחילים לפתח משיכה לבני המין השני. את בטח לא רוצה שיעמוד לו בנוכחותך (סליחה על בשפה הישירה) ... גם אם זה עוד לא קרה, זה יכול לקרות יום אחד קרוב. ומכיוון שאת לא יודעת בדיוק מתי... זה הזמן לעצור.

מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    20/09/2009

מודה לכולכן על התגובות המסייעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו