ילד בן 5 - התקפי זעם ועוינות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 - התקפי זעם ועוינות
    מושית
    17/09/2009

שלום. יש לי שני ילדים, בת בת 7 ובן, שיהיה בן 5 בנובמבר, שהתחיל עכשיו גן חדש. היחסים בין ילדיי קרובים מאד ובסך הכל האווירה בבית טובה ואוהבת. אני בהריון שלישי ומצפה לבת. בני, שגילה לפני חודשיים שאני בהריון לא קיבל זאת בשמחה. התנהגותו, שעוד לפני כן הייתה ממילא שובבית ולעיתים אגרסיבית הפכה לאחרונה קשה עד מאד - עקשנות, חוסר יכולת לקבל ביקורת, והקושי העיקרי - התקפי זעם ואלימות. עיקר הקושי מקבל ביטוי בצהרון, אליו מציין כי אינו רוצה ללכת, וכך גם התנהגותו בבית - כל מקרה של קונפליקט בינינו או בינו לבין הגננת גורם לו לפרץ אלימות, בעיטות ואנטי.. התקשורת עימו קשה לנו ולו - כשאנו מנסים לשוחח עימו על התנהגותו ולבטא את אי הנחת שלנו ממנה - שם ידיו על אוזניו, מסרב לדבר ומתחיל שוב בהתקף זעם של השלכת חפצים ובעיטות באויר. תדירות ההתנהגות גבוהה מאד, כמעט יומיומית. כמו כן לאחרונה החל לבטא ביטויים שמבטאים מעין חרדת נטישה, חושש שנשכח לקחת אותו מהגן, וזאת אף שהדבר לא קרה מעולם, ואף שאנו מפגינים כלפיו ככל הניתן אהבה וחום. בעלי סבור כי מדובר בהתנהגות שהרקע לה חוסר משמעת, שכן באופן כללי איננו הורים קשוחים, ואילו אני חוששת בני סובל ממצוקה רגשית כלשהי הקשורה לשינויים בחייו, המחריפה את אישיותו, אך אני מתקשה מאד להגיע אליו, מה שגורם לי ברגעי המשבר בהם הוא מתייחס בצורה עויינת להגיב גם כן בכעס ובסנקציות. אודה להתייחסותכם מהי הגישה הנכונה,או שמא שילוב בין שתיהן, האם מדובר בהתנהגות טבעית או שמא כדאי לפנות לסיוע מקצועי. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אתם לא עונים...

מושית
    23/09/2009

שלחתי שאלה ממש מזמן, יש לכם נטייה לדלג על שאלות באופן לא מוסבר. אודה לתשובה כי ברור שאשמח לעזרה בדילמה שלי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם.

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

אני חושבת שגישתך וגישתו של בעלך שזורות זו בזו ומשלימות האחת את השניה והן המפתח לפתרון. ישנן התנהגויות שאינן לגיטימיות בבית ובכלל והן מסוכנות לו ולאחרים וחשוב שבנך ידע מהן התנהגויות אלו ומהם המחירים שישלם על התנהגויות אלו. במקביל חשוב להציע לו כלים מעודנים יותר לביטוי של כעס. ברגע של רוגע לחשוב יחד איתו באיזה אופן יכול לבטא תסכול וכעס. שלישית בהחלט הייתי נותנת את דעתי לשוחח איתו מה מיצג הכעס אולי הוא מחליף רגש אחר של חשש, קנאה שקשורים להריון ולתת לו במה להביע את רגשותיו וחששותיו במילים סביב ההריון והלידה הקרבה ובאה. יש תשובה רחבה בשאלות נפוצות על התקפי זעם אולי תוכלי להעזר גם בתשובה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו