מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 4אמאלה19/09/2009
שלום,
בני בן 4 - נבון וחמוד.
מגיל קטן יש לו בעיה של נקמנות - כל דבר ש"פגעו בו" מחזיר.
למשל:
אמא כעסה עליו (מאוד) - נתן לי מכה קטנה על היד(סמלית "רק" לסמן שהחזיר). כששואלים למה - "כי צעקת עלי".
אבא ניגב לו את האף בצורה לא נעימה - משיכה בשיער.
ילד התנגש בו בטעות - מרביץ.
לפעמים יש לי תחושה שהוא לא לגמרי מבין את הסיטואציה החברתית ונוטה לפרשנות מוגזמת, ובעיקר עסוק בעצמו - איפה פגעו בו וכו'.
מצד שני כשמדברים איתו, נראה שהוא מבין מצוין ואף מאוכזב מעצמו אבל כאילו לא שולט בעצמו...
הוא ילד ממש חכם וכשאנחנו מדברים בדיעבד נראה שהוא מבין מה לא היה בסדר בהתנהגותו ומבטיח כל פעם להשתפר וגם חלק מהזמן ממש מתאמץ להתנהג טוב יותר
אך עדיין יש ימים מאוד קשים בהם שוכח הכל ועל כל שטות מגיב בנקמנות לא סבירה.
התנהגות קיימת גם בגן וגם בבית (שוב יש ימים טובים ויש ימים בעייתיים ביותר)
אני מנסה להילחם בזה - יש שיפור מסויים, אבל ממש לא מספיק ורחוק מהתנהגות שהייתי מצפה מילד בן 4.
מה עושים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אמאלה19/09/2009לצערי, ממה שראיתי השיטה היחידה ש"עובדת" איתו זה עונשים והפחדות/ פרסים - אז הוא משתדל ומשפר את התנהגותו.
הבעיה בזה (בנוסף לזה שאני לא אוהבת לכעוס ולהעניש) זה שלא גורם לו באמת להבין, אלא לפעול מתוך פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לילד קואורדינציה
ד"ר ורטהיים19/09/2009יש מקרים בספרות של קשר לבעיית חוסר שליטה בעיקר בתחום התחושה העמוקה
ניתן לקרוא
במספר מאמרים על קואורדינציה ובריאות רגשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה מסוימת
אמאלה20/09/2009בגדול, הוא די נמנע מכל סוג של פעילות גופנית.
אם כי לדעתי בעיקר בגלל בעיה התנהגותית כי כשכבר עושה הוא מצליח
אבל אפשר להגיד שהוא לא "מצטיין" בקאורדינציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקמנות
ליאת גרוס20/09/2009נקמנות היא לרב דבר נלמד.
בדקי מאיפה למד את זה. האם מישהו (בדר"כ דמות גברית קרובה) העביר את המסר שאם מרביצים לך אתה צריך ךהחזיר... האם מישהו נוסף בבית מתמודד עם סוגיה זו (להחזיר). אולי אח גדול שמחזיר או שלא מחזיר כלל ויורדים עליו עקב כך. הוא קיבל את המסר מאיזה שהוא מקום. מאיפה? ש לך רעיון ?
עני לי ונמשיך משם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמאלה21/09/2009בעלי טוען שלי (האמא) יש תכונת אופי של "להאשים"
גם אם כן זה כמובן לא באלימות...
אולי זה תורשתי? :-)
אנחנו משפחת "חננות" ולבטח שלא משדרים מסר כזה במודע.
הוא ילד שמאוד אוהב לשלוט במצב ולדעתי זה מגיע משם - כאילו להגיד את המילה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)