מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שקבל מכות בבית הספרליאת20/09/2009
רציתי להתייעץ בני בן 9 לומד סיפר לי אחרי שאמר לי שקשה לו לספר לי ולקח לי הרבה זמן לשכנע אותו לספר לי ששבוע שעבר 2 ילדים מכיתה ה הכו אותו מאחורי בית הספר . הוא בעט בהם בחזר וברח. הוא לא סיפר את זה לאף אחד חוץ ממני וביקש ממני שלא אערב את ההנהלה בעניין או מורה וכו'. כמובן שחשוב לי קודם כל האמון של הילד שאעמוד בהבטחה.
מה עלי לעשות?למי לפנות שיטפלו בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שקיבל מכות
ליאת גרוס20/09/2009שלי שלום
לפני כמה חודשים עמדתי באותה התלבטות בדיוק וזה היה קשה. התחושה של חוסר השליטה וחוסר האונים אינה נעימה.
לפני שלב ההתערבות, רצוי לחשוב איתו על הדברים שהוא יכול לעשות כתגובה ועל ההשלכות של כל בחירה. אחת הבחירות היא להתעלם ויש לה מחיר. בחירה אחרת היא לגשת למורה. גם לזה יש מחיר. בחירה אחרת היא להרביץ/לנקום וגם לזה יש מחיר. בחירה אחרת היא לערב אתכם ושאת תשוחחי עם המורה או עם אימם של ילדים אלו, וגם לזה יש מחיר. וכו'. תני לו לבחור תוך הבנה מלאה של בחירתו.שדרי לו כי את מאמינה ביכולתו להתמודד וכי את מכבדת את בחירתו בשלב זה. כן נראה לי נכון לשתף את האב.
במידה והדבר חוזר על עצמו ואת מרגישה שאין לו את היכולת להתמודד בעצמו, אימרי לו שאת מתכוונת לפנות למורה או להורים. אל תעשי זאת מאחורי גבו אך אם אין ברירה אז זה מה שצריך לעשות. בידיעתו כמובן. לא בטוח אגב שזה יעזור. יש מקרים שזה באמת מחריף את המצב. שיחה עם הורי הילדים רצוי שלא תהיה מאשימה אלא מסבירה ומבקשת בשלב ראשון.
בנים רבים מתמודדים עם בעיה זו ולרב מתחשלים ומתחזקים עקב כך. מאחלת שנה שקטה וחסרת אלימות
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)