מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בהסתגלות לגןאלינור20/09/2009
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי. עד השנה היא היתה במסגרת של משפחתון, שם בתחילה לקח לה זמן להסתגל אבל כעבור זמן היא פרחה וקיבלה ביטחון. השנה רשמנו אותה לגן עם 30 ילדים נוספים (ו-3 מטפלות). בתחילה היה לה מאד מאד קשה, גם הפרידות מאיתנו וגם במהלך היום בגן. אבל בעוד שרוב הילדים הולכים ונפתחים, משחקים, אוכלים, היא מראה התקדמות איטית ביותר. בפעילויות משותפות לכל הילדים היא יושבת אם כי לא משתתפת, אבל בזמן החופשי למשחקים היא אינה לוקחת משחק, אינה מעסיקה את עצמה, , אינה יוצאת לחצר (הסנדלים אינם מלאים חול), ובטח ובטח שאינה משחקת עם ילדים אחרים. היא גם מאד בעייתית עם אוכל. אוכלת מעט מאד במהלך היום (ומגיעה הביתה גוועת), ולכן גם רעבה ועצבנית בגן, מה שמחמיר את המצב.
האם יש לכן עצה כיצד אנחנו יכולים לעזור לה? האם ממש להתערב ולהגיד לה מה כדאי לה לעשות בגן? האם לעזוב אותה לנפשה ש"תסתדר"? ובעניין האוכל - האם להכין לה כל יום ארוחה בחזרה מהגן, או לעמוד על זה שהיא תאכל שם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות לגן.
נעמה סבג שמש21/09/2009אלינור שלום,
בהחלט כדאי לכוון אותה ול הציע לה מה לעשות גן. יותר מכך, חשוב לערב את הצוות המטפלת ולבקש מהם לעקוב ולראות כיצד לבצע שינוי.
לדעתי שלבי ההתאקלמות לא נעשו בדרך הנכונה ומכאן מתחיל הקושי.
בוודאי לתת לה ארוחה לאחר הגן. גם ככה קשה לה.
יש לדובב אותה דרך שיחות וספרים, לדבר על חששות ומעשים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
