תאומים שלא ישנים טוב בלילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומים שלא ישנים טוב בלילה
    אם לתאומים
    21/09/2009

יש לי תאומים (בן ובת) בני שנה ו-4 חודשים. מאז שנולדו הקננו להם הרגלי שינה טובים לדעתינו(בלי ידיים בלי נידנוד בלי להוציא מהמיטה כשבוכים וכו' למעט האכילה בלילה) אך הם טרם ישנו לילה שלם. לאחר שהתגברנו גם על קשיי ההרדמות ע"י שיטת 5 הדקות והטקסים הקבועים, ההרדמות טובה אבל השינה לא. את התחליב חלב החלפנו במים כבר לפני 4 חודשים. הבת שותה המון 2 בקבוקים לפחות במהלך הלילה באופן עצמאי (והיא קמה בבוקר רטובה כולה בשלולית מים) בעבר היא היתה בוכה ונרגעת כששתתה, אבל היום היא בוכה המון, יותר נכון צורחת הרבה פעמים וגם הבקבוק מים והמוצץ לא מרגיעים אותה לגמרי. הבן לעומת זאת, לא שותה הרבה ונרגע גם ע"י מוצץ בלבד אבל הוא מאוד מפונק וגם אם הבקבוק והמוצץ יהיו מונחים לידו הוא ימשיך לשבת ולבכות ולצרוח עד שאני אגש אליו ואתן לו את הבקבוק או המוצץ. ניסיתי מס' לילות לתת לו לבכות ושיסתדר לבד במהלך חופשת הקיץ אבל תמיד משהו כמו: חום, צינון הרס את ההצלחה. בספטמבר הם נכנסו לגן חדש ולכן לא ניסיתי לשנות להם את ההרגלים, עכשיו שלאט לאט הם התרגלו לגן, אני רוצה להפסיק את הצורך בבקבוק מים(מפחדת שהם יתקררו בחורף כשהם רטובים) וההתעורריות האין סופיות הללו. איך להתחיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים שלא ישנים

ליאת גרוס
    24/09/2009

שלום לעייפה
    אני לא כלכך מבינה בשינה בגיל הזה ולכן מציעה שתעלי את השאלה שוב.
    הגבתי כי רציתי לאמר משהו על שינה של תאומים (כאם לתאומים וכאשת מקצוע). כשתינוק אחד בוכה רצוי לטפל בו בחדר, גם אם זה עלול להעיר את השני, ולא להוציא אותו מהחדר במהירות. השני ירגיש שהילד הוצא מהחדר ויחוש שהוא מפספס משהו שקורה ויתעורר. זה נשמע הזוי אך זה ממש כך. בהמשך לא ישנו חזק כדי להיות על המשמר שלא יקרה משהו עם השני שהם עלולים לפספס ולכן יבכו כדי שיקחו גם אותם. ייתכן שזה משהו שקורה אצלך, ולכן שווה מחשבה.
    ילד שמתעורר ורואה שהשני לא ישן אך נמצא בחדר ומטופל, יסתובב לצד השני וימשיך לישון.
    תחשבי על זה.

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו