"הצהרות אהבה"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "הצהרות אהבה"
    איריס
    22/09/2009

שלום, בני היקר בן שלוש ותשעה חודשים התחיל השנה גן טרום חובה, מסגרת חדשה עם חברים חדשים. יש לו אחות בת שנה ושלושה חודשים.למרות שנראה והוא גם מספר שכייף לו בגן עדיין בבקרים הוא לא רוצה ללכת ושואל מתי יגמר הגן ויהיה חופש.

לאחרונה הוא יוצא בהצהרות אהבה או יותר נכון אי אהבה כמו "אני לא אוהב אותך" כאשר אני מבקשת משהו או עושה משהו שלא נראה לו.
    הוא מתחצף ואומר לי חוצפנית. אני מבקשת ממנו להפסיק לקרוא לי ככה ואף מתעלמת ממנו ל- 10 דקות כאשר זה קורה. אבל זה עדיין ממשיך לקרות וזה לא רק כלפי אלא גם כלפי שאר בני המשפחה.
    בכלל נראה כי התסכול משתלט עליו וכל פעם שקורה משהו שלא מסתדר לו הוא מתעצבן.
    בנוסף הבוקר הוא לא רצה ללכת לגן ורצה להישאר איתי בבית ואמרתי לו שזה לא אפםשרי כי אמא הולכת לעבודה והוא לא יכול להישאר לבד בבית מה גם שיהיה לו כייף בגן. ואז הוא אומר לי שאני אמא רעה ולא אמא טובה-כי אני מעצבנת אותו.
    אני הייתי מופתעת מאוד לשמוע משפט כזה ואני כל היום מסתובבת בתחושה לא טובה בבטן.
    אני לא יודעת איך להגיב לסיטואציה כזאת.
    אשמח לייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "הצהרות אהבה"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא אני לא אוהב אותך

ליאת גרוס
    24/09/2009

ממה שכתבת קיבלתי את התחושה שבנך מתקשה בהסתגלות לגן החדש וזו הסיבה ששינוי בהתנהגותו. . בעקבות כך הוא עצבני יותר מבטא את תסכוליו בבית. הערותיו כלפייך אינה באמת מכוונות כלפייך. זו תקופה כזו, והעובדה שמבטא את כעסיו מעידה כי חש נוח והוא בטוח שלא יאבד את אהבך בכל מקרה.
    כשמצהיר כזו הצהרה חשוב שלא תקחי את זה אישית, תאמרי לו שאת דווקא אוהבת אות. אל תעשי מזה עניין.אם מתחצף הציבי גבול בקול תקף אך רגוע. במקביל נסי לדבר איתו על הגן, שישתף אותך. חשוב גם לבלות אימו בכיף בלי לדבר על הגן. נסי לחשוב עם הגננת מה יוכל לסייע לו בגן. קשרי אותו עם חברים מהגן אחה"צ. ותעזרי לו לעבור את התקופה הקשה בלי להכניס את עצמך רגשית לתוך המשווה הזו.
    עוד כמה ימים/שבועות זה בטח יעבור.

את נשמעת לי אמא נפלאה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו