מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף!!!s23/09/2009
שלום רב,
בתי בת 5 בגן חדש במקום מגורים חדש. לפני כמה ימים נגשה שכנה ומסרה כי אמא מהגן אמרה שבתי ועוד ילד והילד שלה מסתתרים בגן בחדר בובות ומראים אחדלשני את הפין והפות והטוסיק.
חיכיתי לבוקר (המידע הגיע אלי אחר שבתי נרדמה) ודובבתי אותה לגבי הגן, משחקים שהיא אוהבת ופחות אוהבת, כפי שאני עושה בד"כ . היא לא סיפרה לי בהתחלה ואחרי ששאלתי סציפית אם היא אוהבת את פינת הבובות ובמה היא משחקת שם, היא סיפרה שאכן ילד מסויים משדל אותה ועוד חבר להראות לו את אברי המין בכדי שהוא יהה חבר ויגלה להם סודות. נהיה לי מאוד רע בלב, מול בתי עודדתי אותה ושיבחתי שסיפרה לי, ושאין סודות מאמא ועוד המון חיזוקים. הסברתי שהגוף רק שלה וברשותה ועוד....דיברתי עם הגננת ועם האמהות האחרות הקשורות לסיפור וחוץ מהילד המשדל שמכחיש כל קשר, בתי והילד השני סיפרו את אותה גרסה. היום, בתי מספרת לי שגם נגעו לה בפות, וזה התבצע שהיא שוכבת פעם על הבטן ופעם על הגב. אני לא יודעת מה לעשות!!! היום לא שלחתי אותה לגן כי אני לא סומכת שזה מקום בטוח עבורה. אני פוחדת ממה היה שם עוד שהיא לא מספרת (המידע יוצא טיפין טיפין פתאום היא נזכרת בעוד משהו...)אני דואגת חוששת, פוחדת מנזק עתידי הקשור בדימוי הגוף ובמגע.... הצילו!!! מה עושים? גם מחר היא לא הולכת לגן. אנא עצתכם הדחופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית טבעית
זהורית אסולין שמחון24/09/2009ראשית אני רוצה להרגיעך . זוהי תופעה טבעית ובריאה של סקרנות ומשחק לגבי הגוף של בן המין השני במיוחד בגילאים אלו. מה שחשוב לראות זה שזה לא נעשה בכפיה או הכרחה, שזה נעשה בין בני אותו גיל, ושאין התנהגויות שחורגות מנגיעות או מהצצות. שוחחי שוב עם הגננת ואולי הגננת תעשה עימם שיחה לגבי שמירת הגוף והפרטיות. אולי במקביל היא תדאג לנוכחות של מבוגר בפינת הגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)