שאלה לנעמה סבג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לנעמה סבג
    ליאת
    23/09/2009

נעמה שלום. קראתי את מאמרך בנושא דימוי עצמי. רציתי להתייעץ איתך לגבי בני בן ה-5.5. יש לו אחות בת 3. אני מרגישה כבר המון זמן שאני מבקרת אותו ביומיום בצורה לא נכונה-ביקורת לא בונה. נושא זה מטריד אותי מאוד. הוא שלומיאל ואין כמעט יום אחד שהוא לא נופל, וכל בוקר נשפכת לו השתייה(לא כולה), אני יודעת שזה כתוצאה מגמישות יתר ובעיה בחוסר ארגון. ובכל זאת יצא לי המון (כי כך גדלתי) לרדת עליו. דבר שמאוד כואב לי אחרי שאני יושבת וחושבת מה עשיתי.
    האם עכשיו כשהוא בן 5.5 אפשר עדיין לעשות שינוי? האם גרמתי לו נזק? כי כל פעם שקורה לו אחד מהדברים הנ"ל הוא מסתכל עליי במבט כזה לא נעים ויודע שהוא יקבל ממני ביקורת.
    הנושא בעיקר מתסכל מאחר ואחותו כל כך שונה ממנו - פשוט לא שלומיאלית, כך שאיני מצליחה להרגיע את התגובה שלי כשקורות התקלות.
    מצפה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לנעמה סבג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעמה את כאן??????

ליאת
    26/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את לא עונה?

לילי
    29/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו?כבר לא עובדות יותר?!

לילי
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילי מנעמה סבג שמש

נעמה סבג שמש
    01/10/2009

לילי שלום,

מצטערת שהמתנת מזה זמן לתשובה. אני נמצאת בחופשת לידה ולכן נותנת מענה חלקי.

לנושא, מודעתך למצב מאד חשובה. בשל כך, אם תבחרי, תוכלי לשנות את גיש/תך לבנך וכך גם את הרגשתו ביחד לעצמו. לדברייך יש משקל חשוב בעיצובו.

ראשית- לעולם אל תשווי בינו לבין אחותו, בטח לא בנוכחותו.
    תמיד שקפי לו את הרגשתו לאחר אירוע שכזה במידה ואמר משהו.

במידה ולא- התנהגי כרגיל. נגבי את החלב והמשיכי לדבר על משהו אחר, עליו כבר ממילא דיברת.
    הראי לו שזה לא סוף העולם וכך גם הוא לא יראה בזה כבעיה קשה.

התמיי. בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר דימוי עצמי

לימור ראובן
    07/10/2009

איפה אני יכולה למצוא את המאמר הנ"ל
    תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

נעמה סבג שמש
    08/10/2009

באתר זה או באתר שלי.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו