בעיית התנהגות אצל ילד בגיל 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות אצל ילד בגיל 6
    גיא
    24/09/2009

המשך מהודעה קודמת....
    11.מגמגם מאוד, משפטים קטועים וללא יכולת להעביר משמעות
    12.מסיים את המשימות ללא ביקורת ובהרבה מקרים האיכות ירודה
    13.צריך תעסוקה קבועה ואין סופית
    14.במקרה של שעמום מתחילה אלימות עם ילדי הכיתה
    15.יושב בשולחן לבד (גם בגלל ההצקות החוזרות ובשל הצורך במרחב)
    16.לא מקבל מרות ומשמעת
    בעקבות כל הנאמר לעיל, הוא מתחיל לחוות דחייה חברתית מאחר וילדים לא רוצים לשבת לידו.
    בסוף החודש תתקיים פגישה עם מספר גורמים מביה"ס, בניהם המורה, יועצת חינוכית וכד'. "על השולחן" נמצאת המלצתם, הנחפזת יש לומר, להעבירו לביה"ס טיפולי אך מטרת הפגישה נוסחה כגיבוש הסכמות לגבי המשך שהותו בביה"ס. הפגישה תתקיים בצל מכתב שנשלח ובו טענו כי הם חושבים להשעותו מביה"ס.
    מיותר לציין שראשית ולפני הכל, אנחנו אובדי עצות באשר לתסכול שהילד חש ממצבו שלו. יתרה מכך, נקיטת פעולה דרסטית כמות זו שהוצעה מטעם צוות ביה"ס (אתן סולחות לי שאני לא משתמש בצמד המילים "צוותי חינוכי") יכולה להתברר כטעות איומה ואשרור המחשבות של הסביבה כלפיו אל מול המחשבות שהקטנטן הזה חושב על עצמו היום ובהמשך בעתיד.
    חשוב לי לציין שמדובר בילד מבריק מבחינה קוגניטיבית ורגיש, לכן אנחנו מאמינים שמסגרת של בי"ס רגיל היא עדיפה עבורו. יחד עם זאת, אנחנו גם מכירים בנחיצות התערבות מקצועית, סדירה ומעמיקה לאבחון מדויק ויצירת תהליך טיפולי דינאמי-התנהגותי.
    שתי בקשות לי למי מכן שתשיב:
    1. ע"ס פירוט ההתנהגויות, אשמח לחוו"ד מקצועית באשר למצבו והמלצות לדרכי פעולה.
    2. המלצות כיצד להתכונן לקראת הפגישה שתתקיים בסוף החודש, כך שנוכל לייצר את התהליך הטוב ביותר עבורו בתוך כותלי ביה"ס הנוכחי.
    תודה גדולה,
    גיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון פסיכולוגי

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

זה יהיה לא מקצועי מצידי ולא רציני לתת אבחון באופן שכזה. לכן עצתי היא כזו.
    אם המחשבה של בית הספר היתה בית ספר טיפולי הרי שכנראה שבתחושתם מוקד הקושי הוא רגשי אישיותי. על כן אני מציעה להתחיל תהליך אצל פסיכולוג קליני שמתמחה בבעיות ר גשיות אצל ילדים שיערוך לילד אבחון פסיכולוגי מקיף. כך תוכלו במפגש הבא בבית הספר לומר שאתם אכן מכירים בקשייו הרגשיים של הילד ומנסים להבינם ולטפל בנושא. הביעו חששותיכם מפני מעבר של בית ספר אחר ושאלו אותם מה מערכת התמיכה שלו הוא זקוק כדי להמשיך בבית הספר הנוכחי. לגבי מבחן tova. מבחן זה אינו מדד אוביקטיבי והוא שנוי מאד במחלוקת בקהילה המקצועית. הוא כלי אחד במערכת של כלים אבחנתיים לאבחון קשב ורכוז ובהחלט לא הכלי העיקרי עליו מתבססת האבחנה. כיוון שאבחון של הפרעת קשב ורכוז הוא אבחון על פי סימפטומים הרי שלעיתים אותם סימפטומים יכולים לרמז על קושי רגשי ולא דווקא על בעיה של קשב ורכוז. כמו תנועתיות יתר, אי שקט וכולי.
    נסו גם לבחון האם בבית אתם גם נתקלים בהתנהגויות מוזרות או מעוררות דאגה. לעיתים כהורים אנו נוטים להקטיו ארועים אלו כיוון שהם מעוררים בנו חרדות רבות. זוהי דרך קשה וסבוכה ואני מאחלת לכם המון בהצלחה וכוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביות התנהגות אצל ילד בגי 6

גיא
    24/09/2009

תודה רבה על המענה המהיר....
    אשמח לקבל המלצה (במידה והינך מכירה) על פסיכולוג/ית ילדים באזור הצפון (מקום המגורים הוא קרוב לטבריה) עימו נוכל ליצור קשר בהקדם.
    מאחר ומועד השיחה עם צוות הבי"ס קרוב מאוד חשוב לנו להגיע מוכנים ופתוחים ככל האפשר לאלטרנטיבות מיטיבות עבור הילד. שאלתי היא האם לדעתך יש מקום להתייעצות נקודתית עם איש מקצוע (פגישה או טלפונית - בתשלום כמובן) כהכנה/הדרכה לקראת הפגישה הנ"ל והאפשרויות העומדות בפנינו, (בלי קשר לדחיפות התחלת התהליך הטיפולי)?
    שוב תודה,
    גיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישה עם בית ספר

זהורית אסולין שמחון
    24/09/2009

לגבי איש טיפול במקום אני פחות מכירה . אך יש אשה בשם שרונה קרן שיש לה אתר באינטרנט שנקרא בקשר לטיפול והיא מכירה אנשי מקצוע וטיפול ברחבי הארץ ותוכל להמליץ לך. לגבי ההכנה לפגישה עם בית הספרץ בעיני ההכנה הטובה ביותר היא לבדוק יחד איתם ובשיתוף מהם הקשיים של הילד. מתאורך נשמע שאתה חש שאתה הולך למערכה מול בית ספר , ההערכות הטובה ביותר היא שינוי תודעתי שבית הספר לא אויב שלך אלא אתה יכול לגייסו לתהליך של חשיבה ובניית תוכנית מיטיבה לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילד בן 6

גיא
    24/09/2009

הי,
    קצת מדאיגה אותי היד הקלה על ההדק בכל הנוגע להצעות שהעלו צוות ביה"ס (השעיה מלימודים, בי"ס טיפולי וכד'') לאחר זמן כ"כ קצר (שלושה שבועות). לאור זאת, ייתכן וחשת בצד המגונן שלי מטבע הדברים ובהתאם לנסיבות במקרה זה (שאלת המוטיבציות של המסגרת החינוכית להתמודד עם מקרי קצה) . מכאן, לתחושתי אני די בודד 'במערכה' שמטרתה היחידה היא טובת הילד ויצירת תהליך מטיבי עבורו (טובת הילד במוקד השיחה).
    מאידך, בהתייחס לבחירת המילים שכתבתי במייל הקודם..."חשוב לנו להגיע מוכנים ופתוחים ככל האפשר לאלטרנטיבות מיטיבות עבור הילד." - ברור לי שהצלחת התהליך טמונה ביכולתם ונכונותם של כל הגורמים לשמור על שותפות ויצירת מעטפת של מענים לצרכיו של הילד - למרות דאגותיי, מבחינתי זה אופי הדיאלוג . הייתי נמנע משיפוט באשר לקיומה של "תודעת קרב" גם במקרים של ספקות וחששות. אל חשש, פניי לשלום.
    בכל מקרה, תודה שוב על עזרתך,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו