מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק ביישןיוליה25/09/2009
בני בן שנה ושמונה חודשים נמצא בבית עם המטפלת.הוא ילד יחיד במשפחה וברור שמפונק.מה שמתריד אותי זה שהוא ביישן ונזאר מאוד מהאנשים והילדים שלא מכיר,עם אלה שהוא מכיר הוא חופשי,אך אם ילד אחר דוחף אותו הוא לא מנסה להתמודד איתו,אלא מתחיל לבכות.ההתנהגות הזאת מתרידה אותי מאוד .אני מתחננת לשלוח אותו לגן בגיל שנתיים וחצי וחוששת שבגלל ההתנהגות הזאת יציקו לו והוא יהפוך לקורבן תמידי.האים יש בסיס לחששות שלי ומה ניתן לעשות על מנת להכין אותו לגן? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק ביישן -מתאריך 25.09.09....
יוליה29/09/2009האים אפשר לקבל התייחסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם רביעית-תינוק ביישן
יוליה30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדמנות להתנסות חדשה
שי01/10/2009שלום אנה,
אני שומע שאת מוטרדת מהדרכים בהם בנך מתמודד עם ילדים ואנשים שאינו מכיר. את רואה שהוא נזהר וביישן וגם בוחר לבכות כאשר מעליבים אותו. החששות שלך מאוד מובנים וטיבעיים. הילד הקטן שלך היה עד כה בבית עם מטפלת, בסביבה מוגנת, מכילה ומחבקת. כעת הזמן מתקרב בכדי שיוכל להתנסות בחוויות חדשות שמהן יוכל לגדול ולהתפתח. קשה לנו לראות את הילדים שלנו חווים כאב ופגיעות, קשה לנו לראות אותם בוכים ומתוסכלים. אני מרגיש שאת מוכנה לעשות הרבה עלמנת שתימנע ממנו ההתמודדות הקשה הזו ואת חוששת שהוא יהפוך לקורבן. אני רוצה להרגיע אותך ולהציע לך זווית ראייה נוספת. הילד שלך מצוי בשלב בו הוא מפתח את האוטונומיה שלו, את היכולות שלו, העצמאות שלו והביטחון העצמי שלו. כל אלה יכולים להתפתח מתוך התנסות. עד שלב זה הוא היה במחיצת מטפלת וכעת הוא יוכל להתנסות גם באינטראקציה עם בני גילו דבר חשוב עבורו שממנו יוכל ללמוד הרבה דברים חדשים כמו למשל: איך לעמוד על שלו, איך להגיע לפשרה, איך להתחשב באחרים, איך לתקשר, איך להיות ילד בקבוצה וכ"ד.
את אומרת שכאשר הוא מצוי בסביבה מוכרת הוא מרגיש חופשי ובטוח. ובאמת הילד שלך מגיב באופן מאוד נורמאלי וטיבעי. גם אנחנו כמבוגרים מוצאים את עצמנו חוששים מעט בסביבה חדשה ולא מוכרת בתחילה ועם הזמן נרגעים ומרגישים בטוחים יותר זהו מנגנון הגנתי שבא לשרת אותנו.
את שואלת מה ניתן לעשות על מנת להכין אותו לגן? העצה שלי אליך היא לתת לו תחושה שהוא יכול, להאמין בו ולתת לו לגיטמציה לתחושות שלו ולחששות שלו. זה באמת לא פשוט להיות בסביבה חדשה. את יכולה לדבר איתו על מגוון האפשרויות שקיימות כאשר הוא מרגיש כך, לדוגמא: להעזר בגננת, להתרחק, לנסות ולדבר. תני לו את הזמן והאפשרות להתנסות בחוויות חדשות ותראי כיצד הבן שלך בונה את הביטחון שלו, לומד דרכים חדשות להתמודדות ומסגל לעצמו מגוון רחב יותר של אפשרויות תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בישן
נעמה סבג שמש01/10/2009אנה שלום,
כאשר קיימת תכונה מסויימת אצל ילד, עלינו לתת לה מקום כדי לעדן אותה. כלומר, אני לא אאיץ בילד כשנגיע לסביבה חדשה ואתן לו לשבת לידי כמה שיחפוץ. אציע לו להצטרף לחברים ואף אלך איתו. כל זה יקרה בהדרגה.
חשוב גם להכין את הילד למצב החדש בו הוא יהיה. לספר לו לשתף, לדבר על רגשות.
גם אנו כמבוגרים מתקשים לרוב במצבים חדשים. תני לו זמן עזרי לו בהבנתך ובסבלנותך.
ד"א- מאמר שעוסק בנושא ומדבר על בטחון הילד בהורה מופיע באתר זה ובאתר שלי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)