הצקות אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצקות אחים
    שירי
    26/09/2009

שלום. יש לי שני ילדים, האחד בן חמש והשני כמעט שלוש. השניים רבים ומתווכחים כמעט בלי סוף. יותר נכון להגיד שלרוב הגדול מתגרה בו, מציק לו בשביל השעשוע והקטן צועק "די", צורח ובוכה. אני מאוד משתדלת לא להתערב כשאין אלימות (אין הרבה אלימות)אבל קשה לי מאוד לשמוע את הקטן צורח כל הזמן, בוכה ומתוסכל. אני מעודדת את הזמנים שהם כן משחקים יפה ביחד, שהגדול עוזר לקטן ומשתף אותו אולם אין די בכך. שני הילדים מקבלים המון אהבה ותשומת לב כך שלא נראה לךי שזו תחרות על תשומת לב או חוסר. התגובה שלי להצקות זה לצעוק על מי שצריך ולהפריד כוחות. אני מרגישה כמו שוטרת ופשוט מותשת. אשמח לשמוע טיפים להתמודדות. תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצקות אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

ליאת גרוס
    26/09/2009

האם תדירות המריבות משתנה כשאת לא בסביבה . מה קורה בנוכחות האב? למה את חושבת שהגדול תמנהג כך ? מה החלק של הקטן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי
    27/09/2009

הי. גם כשאיני בסביבה ההתנהגות נשארת (כשהם נשארים אצל סבתא/דודה) וגם כשהאב נמצא איתם (לבד או ביחד עימי) הדפוס הוא אותו דפוס. זה נראה כאילו הגדול מתנהג כך משעמום והנאה למראה אחיו המתפתל. בלי להכיר אותו הייתי חושבת שהוא רוצה תשומת לב אולם הוא מקבל הרבה תשומת לב חיובית, אהבה מילולית ופיזית, מתנות. לא יודעת.. הקטן כבר לא כזה קטן ולא גדול.. הוא מגיב על הצקות בצעקות, בכי וקריאות של "די, מספיק!!". גם הוא מתחיל לפעמים וגם הוא בוכה וצועק סתם. כשאני מבחינה בזה אני מעירה לקטן ומנסה להסביר לו את הסיטואציה אבל יותר קשה לו להפנים אז אני מניחה שאני מצפה מהגדול ליותר הבנה ושיתוף פעולה. אולי פה הבעיה, אולי אני מצפה ממנו להיות "הבוגר" וזה מכביד עליו? אשמח לשמוע את דעתך . תודה רבה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו