מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התאמת ילד לקבוצת גיל בגןמיכל10/09/2007
שלום, בני בן שנה ו8 חודשים, הוא ילד מאוד מפותח מדבר משפטים בני 5 מילים וגם מבחינה מוטורית מפותח מאוד. בגן הוא נמצא עם קבוצת גיל של שנה וחודשיים עד שנתיים כשהוא הכי גדול בקבוצה. אנחנו רוצים להעביר אותו לקבוצה של בני שנתיים וחצי ע שלוש וחצי . אשמח לקבל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת גיל
שרון באומל12/09/2007שלום מיכל
אם זו האינטואיציה שלך, אין כל רע בכך. הגיל הרגשי והמנטאלי חושב יותר מהגיל הכרונולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת ילד לקבוצת גיל בגן
מיכל18/09/2007הבעייה היא שהוא אני שמחה שאת מסכימה איתי. הוא היחידי שמדבר בקבוצה שלו.... ואני יודעת שילדים מתפתחים מאוד כאשר הם נמצאים בסביבה של ילדים יותר גדולים, כמו שלומדים מאחים גדולים. הגננות טוענות שלא כדאי שאני אעביר אותו מאחר שהם חוששות שהוא יהיה מתוסכל ממשימות שיתנו לו והוא לא יצליח לבצע... למשל לשבת בריכוז זמן ממושך כמו שילד בן שנתים וחצי ושלוש מסוגל לשבת. פשוט הקבוצה הגדולה היא קבוצה שיש לה כבר ניסיון של שנה אז היא מיומנת יותר. בקיצור אני ממש מתלבטת, האם להעביר אותו לגן אחר? הגננות ממש לא משתפות פעולה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת ילד לקבוצת גיל
שרון באומל18/09/2007שלום מיכל
ראשית, אני חושבת שהילד שלך יתפתח טוב גם אם ישהה עם אותה קבוצת גיל. הבשלות הרגשית חשובה לא פחות ואולי אף יותר מהבשלות הקוגנטיבית. אם הוא מתאים לגילו מבחניה רגשית, אין צורך להאיץ בו. ילדים מקבלים הרבה ביטחון והערכה עצמית חיובית אם הם המובילים בקבוצה. לעומת זאת, אפשר לערער את הביטחון ולגרום לתסכול ומתח אם ילד לא בשל לפעילויות של גיל מבוגר יותר.
אני חושבת שאת צריכה להתבונן ברצון שלך שהוא יתפתח מבחינה קוגנטיבית, ולראות אם זה משהו שלך או שזה ממש קשור רק לילד, ושבאמת הקבוצה לא מתאימה לו בשום רובד.
אם האופציה השנייה היא המתאימה, כדאי לשקול מעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה שונה
מרב16/09/2007אני רוצה להעלות בפנייך נקודה חשובה - ילד בן שנה ושמונה הוא כלל לא באותה רמה כמו ילד בן שלוש וחצי ואפילו לא כמו ילד בן שנתיים וחצי.
בני יליד ינואר נכנס לגן בגיל שנה ושמונה חודשים ובמשך שנתיים היה הכי גדול בקבוצתו - והתפתח נהדר ואף יודע דברים הרבה מעבר למצופה בגילו.
הייתי אולי מעבירה קבוצה רק במידה ויש בה הרבה ילידי שנתיים וחצי ואף ילד לא מעל שלוש.
תני לו להיות ילד להתפתח לאט בקצב שלו ועם בני גילו (אם הוא יליד ינואר פברואר תמיד הוא יהיה בין הגדולים בשכבתו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות דומה
אפרת17/09/2007אני הייתי בדילמה דומה מאוד השנה כשבני הבכור בן ה-4 (יליד אוגוסט) עלה לגן קדם חובה שזוהי השנה הראשונה שלו בגן עירייה (לפני כן, היה במעון יום). בכיתת הגן ישנם כשישה ילדים ילדי אוגוסט וכשלושה ילדים ילדי יוני שהם גדולים מבני בחודשים. ושאר ילדי הכיתה בני שלוש +, קרובים יותר לגיל 4. כך שמאזן הגילאים בגן הוא חצי חצי.
בתחילת השנה הסכימו בעייריה להעביר את בני אוראל לגן חובה ללא כל בעיה, מאחר ובתחילת השנה היה לחץ של מקום וילדים בכיתה. אציין כי לאחר שלוש שעות בכיתת הגן חובה, נוכחתי לדעת כי זה לא לעניין להקפיץ ילד כיתה. בני היה הכי קטן בגן, עם ילדים בני חמש, חמש +, ואף ילדים שנשארו שנה וכמעט בני שש. הרגשתי כאמא שהילד שלי לא מתאים הילדים היו נראים לי גדולים מאוד לעומתו, ואף שבני בוגר מאוד לגילו, מבחינה רגשית הוא עדיין לא מוכן ואני חושבת שלהיות עם בני גילו זה יכול רק לחזק את הבטחון העצמי שלו....
מה עוד שבגן חובה מכינים ילדים לכיתה א', ואני חושבת כי חשוב מאוד לתת לילד להתפתח בקצב שלו, להנות מכל גיל, ממשחקים ולא להעמיס על הילד למידה לקראת כיתה א' כשהוא רק בן 4... וזה היה השיקולים שלי להחזיר אותו חזרה לכיתת הקדם חובה...
מה אתן חושבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)