גמילה מקקי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי
    רלי
    28/09/2009

יש לי תאומים בני 3.9 בגן טרום חובה, גן חדש השנה. הגמילה מקקי התמשכה זמן רב. היום אחד מהם גמול לגמרי והשני לפעמים עושה בשירותים רק בבית ורק כאשר אני לידו. כשנמצא בגן או כשאני לא נמצאת איתו, הוא עושה בתחתונים.
    במהלך השנה בה ילדי נמצא בתהליך של גמילה ניסינו את כל השיטות אך הוא בשלו. בימים האחרונים החלטתי להוריד את נושא הקקי מסדר היום, ולהפסיק לדון ולדבר על זה עימו. היום הוא אמר לי קקי בגן אני עושה רק בתחתונים, שאלתי למה? הוא ענה כי אני רוצה אותך שם. אציין כי ניסיתי מספר פעמים בשעת האיסוף,לבקש ממנו יחד איתי לעשות קקי בשירותים בגן אך הוא סירב.
    הבעיה הנוספת היא שהתאום שכבר גמול, בוחר לעשות מידי פעם קקי בתחתונים, אציין כי רק בגן, שניהם באותה כיתת גן.

אודה לכל סיוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מקקי

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/09/2009

רלי שלום,
    ראשית אני מסכימה עם הגישה של להפסיק לזמן הקרוב לעסוק בנושא. יש מספיק התמודדויות לילדים בגן חדש, ואם הדבר לא מפריע יותר מדי לך או לגננות - תקני לבנייך הרבה תחתונים זולים "חד פעמיים" ותניחי לנושא לתקופה.
    לאחר מכן רצוי לחזור בכוחות מחודשים לגמילה מהקקי. נראה שמעבר לחשש שיש לילדים רבים מעשיית קקי בשירותים, לבן שלך יש גם רווח משני מאי הגמילה - הוא משיג את תשומת לבך ויחס ממך כאשר הוא "מפספס". כדאי להתייחס לפספוסים באופן ענייני ולא להעניק יחס מוגבר (גם כשהוא שלילי) כדי לבטל את הקישור בין פספוס לבין נוכחות אמא. כדאי גם לומר דברים בסגנון: אמא תמיד כאן אתך כשאתה זקוק לי, בלי קשר לקקי...
    לגבי הבן השני, כנראה שגם הוא גילה שבפספוסים קיימת תשומת לב. רצוי בהקשר זה לשנות את ההתייחסות מהתייחסות לפספוסים, אל התייחסות להצלחות - להחמיא לילדים כשהם מצליחים בגמילה, להעניק פרסים וכדומה. כך שמסגרת החשיבה תשתנה. רצוי להיעזר בצוות הגן בכך.
    בהצלחה בהמשך,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו