ביישנות או חרדה חברתית?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות או חרדה חברתית?
    מרב
    10/09/2007

שלום רב, בני הבכור בן 5, ילד נבון, סקרן , בעל דמיון עשיר, רגיש מאוד וביישן מאוד. אני ובן זוגי מבינים שהביישנות זו תכונת אופי ולא נוכל לשנות אותה(אני כילדה הייתי גם ביישנית ומופנמת) אך לאחרונה אנו חשים כי הביישנות גוברת עליו והוא נמנע לעשות ולהשתתף. למשל: רשמנו אותו לחוג כדורסל, שאלנו אותו כמובן אם הוא מעוניין והוא השיב בחיוב, אך בינתיים סירב להשתתף. חשבנו שאולי פשוט זה לא מעניין אותו או שלא גורם לו הנאה מרובה. אך הוא אמר לנו שהוא רוצה להשתתף אך מתבייש וחושש שמא הכדור יברח לו או שלא יצליח לקלוע לסל. אני חייבת לציין שמדובר בחוג לידי גן חובה והמדריך מתאים את הפעילות לגיל, אין שם דרישות מאוד גבוהות, ובכלל הילדים לא נתבקשו לקלוע לסל, רק לזרוק כדור או לכדרר. בנוסף הוא חש מבוכה גדולה בקרבת זרים, משפשף את העיניים, לא יוצר קשר עין, מתעלם, מתחמק, מסרב לדבר. לוקח לו המון זמן "להפשיר" ולהרגיש נוח גם כשמתרחש במקום מוכר. בגן שעשועים לא מסכים לשחק אם יש עוד ילדים, מאוד חושש מהתקהלות של אנשים\ילדים. מאוד צמוד אלינו, איננו מתרחק מאיתנו ביציאות מהבית וטיולים, אפילו בביקור אצל אחת הסבתות , הוא חושש לגשת לבד לבית בן הדוד(בית ממש צמוד, מרחק של מספר צעדים), גם בית שביקר בו הרבה פעמים. עדיין לוקח מוצץ,ניסה כמה פעמים לזרוק את המוצץ והתחרט. בימי הולדת לא מוכן להשתתף ורוצה לשבת עלינו כל הזמן, או להצמד אלינו.אם ילד מהגן פונה אליו ברחוב או מנפנף לו לשלום הוא מתעלם. אין לו הרבה חברים , אבל יש שניים -שלושה קבועים. חשוב לי לציין שבבית הוא מתנהג בחופשיות, צוחק , משתולל, מדבר לפעמים בלי הפסקה, למרות ביישנותו הוא משתף אותנו ברגשותיו, ובגן שנה שעברה הגננת סיפרה לנו שהוא לקח חלק בפעילות, הוא דיבר במפגשים ושיחק עם ילדי הגן. מה לעשות? האם צריך לעזור לו להתגבר על הפחד? ואם כן , כיצד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות או חרדה חברתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות

שרון באומל
    16/09/2007

שלום מרב
    אני מציעה לערוך שיחה עם בנך. משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאנחנו מגיעים למקום חדש אתה מאוד מתבייש ורוצה להישאר צמוד אליי. גם בגן שעשועים, גם בימי הולדת. אתה רוצה לשתף אותי איך זה בשבילך להגיע לגן שעשועים כשיש עוד ילדים? יכול להיות שאתה לא רוצה שיסתכלו עליך, או שאתה מפחד שלא ירצו לשחק איתך? שיצחקו עליך?" ההכרה שלך למתחולל בעולמו הפנימי יכולה להקל עליו מאוד. כדאי גם לנסות למצוא יחד פתרונות יצירתיים "להתגבר" על הביישנות. למשל: אפשר להביא לגן שעשועים גירים עימם אפשר לצייר על הרצפה. זה מאוד מושך ילדים אחרים, והם יזמו אינטרקציה עימו. כדאי גם להתאמץ ולהזמין ילדים אחה"צ אליכם הביתה על מנת לפתח את המיומנויות החברתיות של בנך, ושיראה שהשד אינו נורא כ"כ. ילד יהיה עימו בסביבה המוכרת לו - אני משוכנעת שהאינטרקציה יכולה להיות חיובית.
    וכמו שכתבת - לקבל את זה.
    כדאי לחשוב על הכנה טובה מאוד לקראת כיתה א' בשנה"ל הבאה.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו