יום הולדת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יום הולדת
    טליה
    30/09/2009

שלום רב!
    לפני כמה ימים חגגתי לבני מסיבת בר מצוה לחברים. הילדים המוזמנים קיבלו הזמנה כתובה
    ובה הפרטים על האירוע.
    האירוע כלל משחק שטח "מחפשים את המטמון" ע"י מפעיל. כל הילדים קיבלו חולצה במתנה .הכיבוד היה "על האש" ובסוף חולקו מחזיקי מפתחות למזכרת.

הסיבה לפנייתי היא שמתוך 12 חברי קבוצת הכדורסל שהוזמנו רק ילד אחד הביא מתנה. עובדה תמוהה זו גרמה מפח נפש גם לילד וגם לנו ההורים .

אני רוצה לנסות לתקן את הדבר הזה אך לא יודעת איך לעשות זאת כדי שלא יגרם לילד צער נוסף.

תודה על תשובתכם
    טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יום הולדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/10/2009

טליה שלום,
    אני מבינה מאוד את אכזבת הילד ואת אכזבתכם, במיוחד לאור ההשקעה הגדולה.
    הבן שלך "הגיע למצוות" והפך לנער. חלק מההתבגרות הוא לקבל את היכולת המוגבלת שלנו לשלוט בפעולותיו של האחר. לא ידוע מדוע החברים לא הביאו מתנה, וייתכן שלא תדעו לעולם את הסיבה. על אף האכזבה, יש כאן הזדמנות עבורך להדגים לבנך מספר דברים, על מנת שיוכל לצמוח מהחוויה. ראשית, זו הזדמנות עבורו להבין כיצד הוא יכול להיות אחראי על עצמו , ולא בטוח שגם אם יחגוג במסיבה מאוד מושקעת, תהיה תמורה לכך באמצעות מתנות או פידבק אחר מהסביבה; במלים אחרות, לא כל פעולה מביאה לתוצאה הרצויה וחלק מהבגרות הוא לקבל זאת. שנית, לא ברור לי אם הוזמנו למסיבה עוד ילדים מלבד חברי קבוצת הכדורסל, ואלו מתנות אחרות הוא קיבל, וגם מה היתה תחושתו הכללית לאור החגיגה היפה. כדאי להדגיש בפניו את ההתמקדות בחלקים החיוביים ובמתנות שקיבל, ולא להמשיך לעסוק בהתרחשויות שלא קרו ובמתנות החסרות. נראה לי שגם את נפגעת מהמקרה, וכדאי שקצת תחשבי על כך עם עצמך, על מנת לא להעצים את הקושי שלו בהתמודדות.
    בהצלחה ומזל טוב,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשירי

טליה
    17/10/2009

שירי שלום
    תודה רבה על תגובתך.
    השתלשלות הענינים היתה דומה לזו שהצעת אך אני חייבת לציין שהילד עצמו לא העלה את הנושא ולא אמר מילה בענין מאז אותו יום של המסיבה.
    בקרוב אנו חוגגים פעם נוספת בעליה לתורה ועם המשפחה ואני מאמינה שלא תהיה בעיה עם המתנות...
    לפעמים לא קל להתבגר ...וגם לא קל להיות הורה אבל אני מאמינה שכולנו נצליח.

שתהיה לך שנה נפלאה
    טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו