מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אף אחד לא רוצה לשחק איתי , בת 4.5גל30/09/2009
ביתי טוענת שבגן אף אחד לא רוצה לשחק איתה, שלפעמים היא מוצאת עם מי לשחק אבל מהר מאוד אותו ילד לא רוצה לשחק איתה או שהולך לשחק עם מישהו אחר . ושחלק מהילדים אומרים לה שהם יאמרו לכולם לא לשחק איתה. היא חוזרת על כך ומפרטת ונותנת דוגמאות . (גם בגן הקודם היא טענה כך) לפעמים יש ימים שהיא באה עם מצב רוח ומספרת ששיחקה עם חבר או חברה.
אצל הגננות התמונה אחרת לגמרי(גן בגן הקודם) הם טוענות שהיא ילדה חברותית משתתפת בכל פעילות מלאת ביטחון וחכמה.
אני רואה עד כמה היא אוהבת חברה ולפעמים באים חברים מהגן(לא הרבה) אבל תמיד כשהיא נפגשת עם קבוצה של ילדים מהגן (לדוגמא בגן שעשועים או ביום הולדת ) . אני שמה לב שהם משחקים בקבוצה או בזוגות ותמיד אחרי זמן קצר היא מוצאת את עצמה משחקת לבד .
מפה הרושם שלי שזה נכון מה שהיא טוענת . למרות שהיא ילדה מלאת חיים ומשתוקקת לחברה (ורוב הזמן אני דואגת שתהיה לה : אחיינים , חברים , שכנים) אך אני לא מוצאת אותה מתחברת ממש לילד/ילדה מסוים אלה בודדה בקבוצה.
אתמול היא בכתה ולא הסכימה להיכנס לגן בטענה שהיא לבד ואין לה עם מי לשחק ואילו הגננת אמרה שזה רק תירוץ והסיבה שהיא לא רוצה להיכנס היא בגלל שלא נעים לה שהגננת כעסה עליה בגלל סיבה אחרת לגמרי.
נורא כואב לי לשמוע את הילדה מדברת ככה ולהרגיש שהיא לבד. מה אני יכולה עוד לעשות.
ניסיתי לכוון אותה מבחינה התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים בגיל הגן
ד''ר שירי שדה שרביט01/10/2009גל שלום,
אני מבינה שמדובר בגן חדש, ושבתך נדרשת להסתגלות כפולה - גם לילדים החדשים ומערכי היחסים הנוכחיים, וגם לצוות המבוגרים.
נראה לי שהיא זקוקה לעזרתך בשני המישורים - לגבי הגננת, כדאי לבדוק מדוע היא כעסה עליה ובאיזו מידה הגננת חשה מחוברת לבתך והן נהנות מאינטראקציה חיובית ללא עימותים. פעמים רבות, כשילד מסתגל לצוות המטפל, ההסתגלות להיבטים אחרים בגן (ילדים, שגרה וכדומה) היא קלה יותר. אולי בתך מפרשת את חוסר הנוחות שלה כקשור לחברת הילדים, אולם מדובר בקשר שלה עם הגננת, הסייעת ודמויות נוספות.
בהמשך, חשוב להמשיך להזמין ילדים מהגן לביתכם, ולאפשר לבתך ליצור קשרים עם חברים באופן הדרגתי ויותר אישי-אינטימי, שלא כחלק מקבוצה גדולה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)