מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיתה א' ושיעוריםאמה11/09/2007
בני הבכור עלה לכיתה א' בב"ס חדש, אחיו לטרום חובה באותו ב"ס. התלהבות בני נמשכה בדיוק יום אחד, כאשר הבין שבכיתה א' שעות ארוכות, שיעורי בית וכו'. הכיתה קטנה, המורה מאוד מקצועית, עם אוזן קשבת לצרכי הילדים. לאחר מנוחה של מספר שעות(טלויזיה, מחשה, אוכל וסטם מנוחה) עם חזרתנו הביתה, אני מבקשת מבני לשבת לעשות שיעורים ואז מתחיל הריטואל של בכי "לא רוצה לעשות, אין לי ..." שנמשך זמן מה ולאחר שנרגע, הוא בעצמו יושב וביחד עושים שיעורי בית. שאלתי: מה לומר לו, איך לומר לו, כיצד לבנות מערכת יומית שתזרום איתו? מצד אחד אני רוצה שיבין שב"ס זו מחוייבות ומצד שני איני רוצה "להשניא" עליו את ענין ב"ס. תודה על כל עצה, חג שמח לכל עם ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש.ב?
מרב16/09/2007היי, אני מורה בכיתה א'.
השנה רק החלה ויש המון המון דברים שהילד צריך להסתגל אליהם.
שעורי בית הם לא הדבר החשוב ביותר!
שוחחי עם המורה שתתן לו פחות מטלות, ושיהיו קרובות יותר לעולם הגן.(אני לדוגמא נותנת משימת צביעה כשעורי בית)
בניית סדר יום לשעורי בית צריכה להתבצע רק אחרי החגים כשהילד הסתגל כבר לשאר הדרישות בביה"ס.
עצה לעניין בשעורים: נסי להושיב אותו בפינת האוכל או במטבח הוא מכין שעורים, האח/ות עובדים בחוברת צביעה ואת עובדת לידם (מבשלת, מנקה וכד') כך שלא יחוש מופרד מהמשפחה בשל שעורי הבית.
שנה מוצלחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה א
שרון באומל17/09/2007שלום אמה
אני חושבת שמה שאת עושה הוא מצויין. דהיינו, לתת לילד לנוח אחרי ביה"ס ולאחר מכן להציע לו לעשות שיעורים ביחד.
תני לו זמן להסתגל לשיוני ולמערך החדש.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)