סיפורי ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיפורי ילדים
    רויטל
    11/09/2007

שלום ,
    אני מוצאת את עצמי מתלבטת לגבי חשיפה של בן קרוב ל3 לכל מיני סיפורים על אגדות ילדות, מכשפות וכו'
    וגם משחקים של צבא וחיילים וכו... נניח המשחקים זה לא מסתדר עם החינוך נגד אלימות שאני מנסה להקנות איך אסביר לו שחיילים יורים ופוגעים?
    כמו גם לא סיפרתי לו עד עכשיו על מכשפות למיניהם ואפילו אגדות כמו כיפה אדומה אני לא מקריאה לו , (שמתי לב פתאום שיש כל כך "רוע" בהרבה אגדות אפילו שהסוף טוב ), אני לא בטוחה למה צריך להכניס את כל הפחדים האלה? בגלל שבטח הוא ישמע לא ממני רציתי לדעת איך מסבירים לו אם ישאל לגבי הסיבה שמתנהגים כך .בני פשוט מסוגל לשאול שאלות מאד מעמיקות ואני לא רוצה להשתמש בביטוי "רעים".
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיפורי ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפורי ילדים

שרון באומל
    16/09/2007

שלום רויטל
    הורים רבים חשים כמוך וזה לגיטימי. אולם, לדעתי, סיפורי האגדות, אשר עברו כל כך הרבה דורות, מבטאים את הפחדים העמוקים ביותר שילדים חיים עימם (ואין מה לעשות). לדוגמא: "כיפה אדומה" הוא סיפור על החרדה האדיפלית וההתנתקות מהאם; "עמי ותמי" מבטא את החרדה מפני אובדן ההורה וכו'. אם את מעוניינת להעמיק בנושא יש את הספר של בטלהיים "קסמן של אגדות". לכן, לא הייתי מונעת את הסיפורים הללו מבנך, אלא מנסה להתמודד עם השאלות הנוקבות שהן מעוררות.
    כנ"ל לגבי משחקי מלחמה - בעוד כשנה בנך יתעניין במשחקים הללו, לא משנה מה החינוך שתקני לו, על מנת לנסות ללמוד על עצמו ולהתמודד עם התוקפנות שבאה מבפנים, המהווה חלק מהחיים והיצריות.
    תני לבנך לבטא את עושר עולמו הפנימי ועזרי לו בהתמודדות עם עולם זה ולא בהתעלמות מחלקים כ"כ חשובים ממנו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו