רוצה שלמות בגיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה שלמות בגיל 3
    שמחה
    01/10/2009

שלום,
    יש לי בעיה עם הבן שלי ואני לא יודעת אם זה משהו שאני צריכה לטפל בו מעבר לטיפול בבית.
    בני בן 3 והוא מאוד מאוד מפותח שכלית והתנהגותית יחסית לבני גילו. גם בגן הגננת אומרת שהוא ילד חכם ובוגר בטירוף. הוא הרכיב פאזלים של 30 חלקים כבר מגיל שנתיים וקצת, הוא ילד עם זיכרון מטורף, התבטאות שפה ברמה גבוהה מאוד והשיחה עימו היא כמו שיחה עם אדם מבוגר, הוא ממש שואל שאלות ומתעניין לעומק ברמת ניתוח המידע. יש לו סבלנות מדהימה (אם זה בפאזלים, בניית מגדלים, משחקי דימיון וכו), אבל, ברגע שמשהו לא מסתדר לו כפי שהוא רוצה, הוא ממש מתעצבן, ואפילו חוטף התקף זעם קצרצר, כמו למשל אם המגדל לא ישר, אם הוא בנה מגדל עם קוביות של 2 ראשים ואני אניח במגדל קוביה עם ראש אחד - אוי ואבוי.., אם הוא עושה רכבת מהכסאות במטבח ומישהו טיפה מעקם את השורה.. זה אפילו מגיע למצב שאם הוא יקבל ופל והופל יהיה שבור בפינה או לא מושלם, הוא פשוט לא יאכל אותו ! או אם פתחתי לו שקית במבה והיא קצת נקרעה לי, הוא יזרוק את השקית כי היא לא ישרה..
    בעלי ואני מתעקשים איתו ומסבירים לו שלא נורא אם זה לא ישר, או אם המגדל נפל, וזה אותו טעם ופל שבור או מושלם.. זה קצת משתפר אבל עדיין מאוד מציק לו דברים לא מושלמים (הייתי אומרת שאם היה זה אדם בוגר- שיש לו אובססיה). מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה שלמות בגיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה שלמות בגיל 3

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/10/2009

שמחה שלום,
    ילדים בגיל של בנך מוטרדים תכופות מתכנים שאם הם היו מבוגרים היינו מתייחסים אליהם כאובססיביים - עסוקים בסדר וניקיון באופן מופרז, רוצים שדברים ייראו/יתרחשו באופן מסוים ובסדר מסוים, וכדומה. אצל ילדים, זו תופעה מוכרת ונורמטיבית.
    חשוב מבחינתכם להמשיך להעביר לו באופן עקבי שני מסרים עיקריים: ראשית כפי שאתם מתייחסים, להעביר מסר של הבחנה בין עיקר וטפל, "לא נורא אם הופל עקום, הוא עדיין מתוק וטעים..."; יש דברים שהם הפיכים ולכן אנחנו פחות מתרגשים מהם - אם המגדל נופל אפשר לבנות חדש, וכדומה. בהחלט כפי שעשיתם. המסר השני החשוב הוא הקבלה שלעתים צריך להסתגל לדברים ולקבל אותם, גם כשיש משמעות לכך שהם לא כפי שרצה - לא על כל דבר ביכולתו לשלוט ולעתים כדאי ורצוי להתפשר, ולא להתחפר במה שהיה. לדוגמא, אפשר להבין אותו אם השקיע רבות בבניית מגדל, והמגדל התפרק בנגיעה לא נכונה. זה אכן מתסכל, ויש לקבל זאת.
    אני חושבת שזו גם הזדמנות עבורכם ההורים, לראות באיזו מידה אתם מדגישים (מבלי משים) תכנים של ביצוע מושלם, של רצון לארגן את סביבתכם באופן מאוד ברור ועם פרטים מדויקים, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו