מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מושך באזנייםאמא מודאגת03/10/2009
בני בן שנתיים וחצי. מגיל שנה בערך הוא תופס את האזניים של מי שמרים אותו או נמצא לידו (אנשים שמאוד קרובים אליו) , תוך כדי השמעת קולות "ציפצוף" מציקים, ולא מוכן להפסיק התנהגות זו גם כשמבקשים ממנו או כשצועקים עליו, אלא לאחר שהוא מחליט , וגם אז הוא יכול ללכת ולהמשיך לצפצף.איך מפסיקים התנהגות זו? יש לציין שהוא לא מכאיב אלא מחזיק את האוזן בעדינות. אבל מאוד לא נעימה לנו התנהגות זו.
בעיה נוספת היא שהוא "מתגלגל" על השטיח על מנת לאונן (במשך זמן רב) וגם לא מוכן להפסיק. גם אם אני שולחת אותו לחדר הוא ממשיך שם . מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושך באזניים
אמא מודאגת21/11/2009מתי אקבל תשובה לשאלתי? יש שאלות שנשאלו מאוחר יותר וכבר נענו...
מחכה לתשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להמליץ לך לקרוא קצת
אוי נו באמת21/11/2009"ספרי הורות" או להכנס לפורומים של הורים צעירים.
משתי השאלות שלך אני מתרשמת שאת לא ממש יודעת להבדיל בין עיקר וטפל.
הפעוט מושך באוזניים לאנשים?! א) אז מה. ב) שלא ירימו אותו ג) אם את ממש מתעקשת תגידי לו "לא" ותלמדי אותו להפסיק.
בדיוק ההיפך עם האוננות. תלמדי אותו שאת זה עושים בפרטיות בחדר, ושזה נהדר שנעים לו. למה יש לך בעיה עם זה שהוא ממשיך שם?
יש קורסים להדרכת הורים. יש ספרים. יש קהילות פורומים נהדרים שאפשר להתיעץ עם אמהות. תתעוררי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושך באזניים
אמא מודאגת26/11/2009אין לי שום בעיה בהבחנה בין עיקר וטפל. הבעיה היא לא האוננות עצמה אלא משך הזמן שהוא מקדיש לכך. אם הוא ממשיך זמן רב עד שכואב לו זה נראה לי מוגזם. בני מאונן כשהוא זקוק לכך אך הוא מגזים,
בעניין האזניים, הוא מציק לילדים בגן שמרביצים לו בתגובה למשיכות שלו באזניהם ונגיעה בפניהם, ולכן כשפניתי אליכם (אז הוא רק נכנס לגן) לא רציתי שהמשיכות שלו באזני המבוגרים , יתפתחו להצקה לילדים ודחייה מצידם. - מה שקרה בינתיים
מסיבות אלו ניסיתי לבקש דרככם עצה טובה, אך אם אין לכם כזו - באמת אולי עדיף לפנות למקור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת
נעמה סבג שמש26/11/2009שלום לך,
מי שנתן לך תשובה והעיר על חוסר הבחנה בין עיקר לטפל לא היה אחד ממנהלי הפורום אלא אורח בפורום.
התשובה שנכתבה אכן פוגעת ואולי נכון היה להשמיטה בטרם עת.
הנושאים שהעלית אכן חשובים ואף הגבתי אליהם.
את מוזמנת לפנות בכל שאלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמכות הורית
נעמה סבג שמש22/11/2009שלום לך,
תגובתך להתנהגות בנך אינה מספקת. זה נכון להעיר לו להפסיק, אך ברגע שזה לא עוזר, עלייך לנקוט פעולה. הילד צריך לדעת שלכל מעשה יש מחיר ועליו יהיה לשאת אותו. הוא צריך לדעת מה יפסיד במידה וימשיך בדרך זו.
בנוסף, הייתי ממליצה לך להשתמש בשיטה של ההרגעות בחדר בכל פעם שעשה מעשה שתאסרי.
בנוגע לאוננות, אין סיבה שתאסרי עליו לעשות זאת, אך הקפידי שיעשהזאת בפרטיות, בחדרו, ללא קהל.
נשמע כי סמכות הורית לוקה בחסר. את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא באתר זה או באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך נעמה, עזרת לי מאוד
אמא מודאגת26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
נעמה סבג שמש29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)