מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שלוש וחצי, עדיין עושה קקי בחיתולהולה03/10/2009
שלום,
בני בן שלוש ושבעה חודשים. גמול מפיפי מזה כחצי שנה.
יש לציין שזרמתי איתו בעניין הגמילה. זה התחיל בפיפי בישבנון לפני המקלחת ואז בבת אחת הורדת החיתול. הגמילה מהפיפי היתה קלה ביותר. הוא פספס אולי פעם אחת במשך היום, ותוך שבועיים ישן כבר לילה עם תחתונים. היום הוא מחזיק מעמד לילה שלם ולא מפספס, גם אם לא מעירים אותו בלילה לפיפי.
לגבי קקי הסיפור קצת שונה. בתחילת הגמילה הוא עשה בערך 4 פעמים קקי בשירותים, והדבר עבר חלק. אחר כך התחיל לבקש חיתול לקקי, וזה נמשך עד היום. אנחנו מציעים לו כל פעם מחדש לעשות בשירותים, אך הוא שהוא מסרב, או שאם הוא מנסה הוא מתייאש אחרי 30 שניות (כשהלחץ ניכר על פניו), אומר שהוא לא יכול ומבקש חיתול.
אני די אובדת עצות. הוא עדיין בגן פרטי, כך שעניין החיתול פחות בעייתי לעומת גן עירוני, אך עדיין הייתי רוצה לעזור לו להיגמל גם מהקקי.
מספר שאלות:
1. מה הדרך הטובה והנכונה ביותר לעשות זאת?
2. בתי בת שנתיים וחודש, מודיעה כבר שהיא עושה קקי ופיפי בחיתול, אך עשתה פיפי בישבנון רק כפעמיים, למרות שהיא רוצה לנסות. האם אני צריכה "לזרום" איתה, כמו שזרמתי עם הבן, או שדרך לימוד "כפויה" היא טובה יותר בסופו של דבר?
תודה מראש,
הולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אקבל תשובה?
אמא מודאגת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אולה ...
ליאור20/10/2009אני אמנם איש מהיישוב ולא עברתי הכשרה כלשהיא, אבל הסיפור שלך דומה אחד לאחד עם מה שהיה לנו עם הבן שלנו, אצלנו הוא היה מזהה מתי יש לו פיפי וקקי ולא היה מוכן בשום פנים ואופן לעשות את זה בשום מקום אלא רק בחיתול, גם כל מיני משחקים של להשקות את העץ, פרסים וכו' לא העוילו ונשארנו עד גיל 3 וחצי עם ילד שיודע שיש לו צרכים אך פשוט מפחד לעשותם במקום אחר אלא רק בחיתול, הוא פשוט היה צורח אם היינו מבקשים ממנו שיעשה בשירותים או מקום דומה, פשוט לא היה מוכן, התייעצנו עם הרבה מומחים כאלו ואחרים וחלקם אמרו כך וחלקם אחרת, ד"ר אחד אמר בפירוש לעשות את זה בצורה פחות נעימה, פשוט לקחת לו את החיתול, לא לשים לו, ידענו בתוך תוכנו שאם לא נעשה כך נגיע גם לגיל 4 ואולי אפילו יותר וזה פשוט היה כבר לא נעים, בשבת אחת שהיינו בבית עשינו את זה, הכנו מבעוד מועד פרסים ודברים שהוא אוהב והוא פשוט הצחיל לצורח שהוא רוצה חיתול, הלב נשבר וכאב אבל חרקנו שיניים ובאותו היום הוא עשה פעם אחת על הריצפה (ונבהל) ופעם שנייה כבר בסיר (המעבר אחר כך לשירותים היה קל), אני לא חושב שיש לו משקעים מהעניין הזה והוא ילד רגיל, נורמטיבי, חייכן ונבון, אני חושב שמבחינתנו זו הייתה הדרך היחידה שנשארה אחרי שניסינו לא מעט זמן דברים אחרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)