מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתת ילדדנית04/10/2009
שלום.
אני גרושה כבר מספר חודשים. גיליתי שבעלי לשעבר מסית את הילדה נגדי( בת 4), בכל פעם שהיא חוזרת משהיה ארוכה (סופ"ש בדרך כלל) היא אומרת דברים כמו "אבא אמר לי שאת כמו מכשפה רעה", "אבא אמר לי שאת גמרת לו את כל הכוח", "למה זרקת את אבא", "אבא אמר שאת לא אוהבת אותו", "אבא אוהב אותי יותר ממך", "אני מקשיבה רק למה שאבא אומר, ככה הוא אמר לי". באחת הפעמים שהוא החזיר אותה, פתחתי את דלת המכונית שלו והיא ישר אמרה לי "אני לא רוצה אותך", זה היה נראה לי מוזר וישר שאלתי מי אמר לך את זה? היא ענתה, "אבא".
כמובן שמאוד קשה וכואב לשמוע זאת. אני מגיבה ישר ואומרת לה שזה לא נכון ושאבא קצת מבולבל ושהיא יודעת ששנינו אוהבית אותה.
השאלה איך דבר כזה משפיע עליה, איך ישפיע בעתיד? האם אני עונה נכון?האם אני אמורה לדווח למישהו על העניין הזה?
ביני ובין בעלי לשעבר אין כלל תקשורת כך שאין דרך להעביר לו מסרים בעניין.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה לתשובה...
דנית16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתת ילד
ליאת גרוס18/10/2009שלום דנית
בעלך כנראה מאד פגוע ו/או לא בטוח בעצמו אם הוא מתנהל כך. הסתה אכן גורמת נזק משום שהיא שמה את הילדה במקום בו היא צריכה לבחור. מכיוון שהיא לגמרי תלויה בכל אחד מכם כשהיא בנוכחותו, זוהי משימה בלתי אפשרית עבורה.הדבר יוצר בלבול, חרדה וקושי.
אני מציעה שתנסי בכל זאת לדבר עימו. אם לא באופן ישיר נסי שהגננת או אפילו פסיכולוגית הגן ישוחחו איתו.
זכרי שהוא נוהג כך כי חושש, נפגע, מרגיש דחוי. אם יש לך דרך לחזק את האגו שלו, לפנות אליו ממקום של כבוד ולא של כעס, עשי זאת. כך יש יותר סיכוי שיקשיב.
לבתך המשיכי לאמר כפי שעשית עד כה. זה טוב מאד. נהדר שאת לא מאלצת אותה לבחור. הבטיחי לה שאת אוהבת אותה ושום דבבר שאבא יגיד לא ישנה את זה.
אני מקווה שיחול שיפור באמירותיו עם הזמן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)