מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שלא מוכנה להזמין חבריםרוית05/10/2009
שלום,
לי יש בת בת 10 שלא מוכנה בשום פנים ואופן להזמין אליה חברות הביתה , וגם לא כל כך רוצה ללכת אליהן .
ההסבר שלה הוא שהיא פשוט לא אוהבת להזמין חברות כי "הן נוגעות לי כל הזמן בדברים בחדר "
(הכוונה לנגיעות בברציות , בפיות שיש לה על המדפים וכ' ) .
אני ובעלי ניסינו בכל כוחנו לשכנע אותה אפילו הכנו עבורה סוכה יותר גדולה שהיא תוכל לארח חברות בסוכה . אבל היא טוענת שהיא פשוט לא אוהבת שבאות אליה חברות (היא גם לא רוצה ללכת אליהן).
תקופה ארוכה חשבנו שאולי בגלל שהבית שלנו קצת קטן ולא גדול ומפואר כמו של החברות שלה אז אולי זו הסיבה . ואז החלטנו לשדרג לה את החדר בשטיח חדש , בארון חדש ככה שתרגיש טוב .
אבל לצערנו זה לא עזר .
מה עושים ? האים להניח לה ? האם להתעקש איתה (זה מביא למריבות בבית ) ?
אגב, יש לה אח בן 7 וגם לו היא לא מסכימה להיכנס לחדש שלה בלי רשות .
אני זוכרת שלי היה חדר קטן מאוד וכל הבנות בכיתה אהבו להצטופף אצלי בחדר , אז מה הבעיה שלה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש צריכה את תשובתכן
רוית06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנה להזמין חברים
ליאת גרוס08/10/2009שלום רוית
קודם כל חשוב להבין מה מצבה החברתי מחוץ לבית. האם בכיתה יש לה חברות? האם הולכת למסיבות כיתה ? האם חשה בטוחה בעצמה ? האם יש לה כישורים חברתיים טובים?
ייתכן כי סובלת מבעייה חברתית בכיתה ולכן נמנעת מפגישה עם החברות אחה"צ. אם זה המצב יש לנסות לסייע לה בתחום החברתי, ולא להתעסק בחלקים הטכניים.
שיפוץ החדר אינו רלוונטי. הגודל לא קובע. חפציה חשובים לה, אולי כפיצוי על משהו אחר, ויש לכבד את בקשתה . אין טעם לריב עימה בנושא. כדאי להבין מה היא מרגישה ורוצה והאם היא מרוצה מהמצב הנוכחי, מבלי להפעיל עליה לחץ כי משהו איתה לא בסדר. לחץ מצדך עלול להחריף את המצב. נסי להתחבר אליה ולהבינה בטרם תנסי לעזור לה לתקן. אני יודעת שזה קשה, אבל שווה לנסות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)