מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעורי בית - "מעמסה להורים"אמא ל-205/10/2009
שלום רב ,
פעם ראשונה שלי בפורום , לי שתי בנות מקסימות מדהימות , האחת 2.5 והשניה 7.5 ,
ההתייעצות שלי היא לגבי הבת 7.5 , היא כבר בכיתה ב' ילדה מקסימה אינטליגנטית , רגישה(מאוד) , טובת לב , אך עם "בעיה" כבר מכיתה א' , היא מאוד איטית בפעולות שלה , כל דבר לוקח לה המון זמן , ובמיוחד אם זה קשור לשיעורי הבית (עשיית חוברות בחופש), קריאת ספר או בכלל וכו'...
שאלתי היא : כיצד ניתן לעזור לה ? האם יש דרכים של תרגול ל"עצלנות " מסוג זה ?
ניסיתי את דרך הענישה , דרך השיחה , התגובות שלה לכל דבר הן בכי (וזה מוציא אותי מדעתי) ,
אני ממש מרגישה שאני צריכה עזרה איך לעזור לביתי להגיע להחלטה לעשות את הדברים ולסיים אותם .
דוגמא - הכנת שיעורי בית יכולה להימשך כ-3 שעות על 4 דפים , היא רוב הזמן חולמת ורק כשאני נמצאת ומזרזת אותה זה נעשה .
בבקשה , בכל לשון של בקשה , אני אובדת עצות
בברכה ,
האמא שרוצה לעזור לבתה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לימודי
נעמה סבג שמש05/10/2009שלום לך,
נראה לי שדרך הענישה או השיחה לא יוכלו לפתור פה את הבעיה.
נשמע שהבעיה אינה בשליטתה. הייתי פונה לאבחון כדי לראות מה בדיוק הבעיה, ולקבל כלים כיצד להתמודד עימה.
נשמע שהילדה גם מתוסכלת וסובלת מהעניין בעצמה. לכן, אל לך להכביד עליה אלא למצוא את הגורם לקושי. נראה לי שלא מדובר פה בכוח רצון אלא בבעיה אחרת.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)