על סף הגרושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על סף הגרושין
    יניב
    12/09/2007

שלום רב ,
    לאחר 17 שנים של זוגיות ושתי בנות מקסימות ( בת 9 ובת 6 ) הגעתי למסקנה הכואבת שאני רוצה להפרד .
    על מנת לנסות "למזער נזקים" לבנות הייתי רוצה לשאול איך הדרך הנכונה ביותר להעביר את המסר , האם נכון לעשות זאת יחד עם פסיכולוג ילדים ?
    או אולי במסגרת טיפול משפחתי ?
    או אולי לבד ? בשיחה כנה ??

מכיוון שאין לי נסיון הייתי שמח לקבל עצה טובה

בברכה ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על סף הגרושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני ההורים יחד

רינת
    12/09/2007

זה מאוד תלוי. באופן כללי, לדעתי עדיף ששני ההורים יחד ישבו עם הילדים ובשיחה אינטימית על מי מנוחות ישוחחו על כך, ויאפשרו ביטוי רגשות כנה. כך תתאפשר לילדים גם ההזדמנות לשאול שאלות את שני ההורים.
    אני ממליצה, אם יש את שיתוף הפעולה של שני ההורים, להתיעץ לפני כן עם פסיכולוג/ מטפל משפחתי. זה יכול לעזור להתכונן לשיחה ולמה שעלול להתפתח ממנה.
    שהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים

שרון באומל
    16/09/2007

שלום יניב
    אם היחסים טובים, אני מציעה לתכנן, אתה וגרושתך לעתיד, שיחה כנה יחד עם הבנות. כדאי להסביר להן שאתם עומדים להיפרד, ומה זה אומר מבחינה פיסית (מגורים, הסדרי ראייה). כדאי לומר להם סיבה מרוככת לפרידה כגון: שאתם כבר לא מסתדרים באותו הבית/שאתם מרגישים שכל אחד יכול להתפתח באופן טוב יותר לבד וכו' (להחליט על זה ביחד). לומר להן שזה לא אשמתן ושאתם מאוד אוהבים אותם ותמשיכו להיות ההורים שלהם תמיד.
    והכי חשוב: לתת לגיטימציה לרגשות שליליים שעשויים להתעורר - לא חיב להיות מייד לאחר השיחה. אפשר לומר להן בשיחה שיכול להיות שבימים הקרובים הם ירגישו כעס, עצב וגעגועים - ושהן מוזמנות לשתף אותכם בכך.
    ייתכן והבנות לא ירגישו נוח לשתף אותכם ברגשות שלהן לגבי הגירושים - כיוון שאתם מעורבים. אז אולי כדאי להפנות אותן אל יועצת ביה"ס או מספר שיחות אצל פסיכולוג - על מנת לעזור להן להבין מה קורה ולהדריך אותם כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו